TVR de carton

Înţeleg. TVR nu e vinovată pentru întreruperile din timpul semifinalei Germania – Turcia. Vinovaţi sînt cei care asigurau transmisia prin satelit. Am verificat şi, într-adevăr, nici televiziunea maghiară nu avea semnal de la Basel. Diferenţa stă însă în modul de tratare a acestor întreruperi. În timp ce postul public de la Bucureşti ne „delecta” cu un carton cu defecţiune tehnică şi muzică în surdină 🙁 , Magyar TV intra cu discuţii din studio şi cu relatări prin telefon de la comentatorii lor din Elveţia 🙂 Aşa am aflat că s-au marcat golurile de 2-1, 2-2 şi 3-2. La TVR…linişte.

Cât despre meci…vorba Gazetei Sporturilor: Germania în finală, Turcia în istorie. Băieţii lui Fatih Terim au demonstrat că ştiu valoarea unei semifinale de campionat european şi au tratat-o corespunzător. Chiar dacă aveau 9 jucători indisponibili şi o zi în minus de odihnă faţă de nemţi.

UPDATE: se pare că întreruperea transmisiei a fost cauzată de o furtună puternică care a provocat o cădere de tensiune. Însă 2 televiziuni – postul public elveţian şi Al Jazira – nu au avut probleme. Aşa e când UEFA se ocupă de transmisiuni, prima dată în istoria Euro, aceeaşi UEFA care cenzurează faze din meciuri, când se aprind torţe în tribune, când croaţii aruncă cu petarde şi când un suporter turc, aseară, a intrat pe teren şi a fost fugărit de stewarzi. În curând nu ne vor arăta decât reclamele de pe marginea terenului.

Fără categorie

6 Comments

  1. io nu pot sa pricep de ce nu se privatizeaza TVR? din moment ce toate fabricile si uzinele au noi proprietari. dar cred ca TVR functioneaza ca instrument de reclama si promovare a conducerii actuale de stat. deci oricat de prost ar lucra tot e bine . si fraierul de rand plateste obligatoriu abonament chiar daca doar rar privim acest post.

  2. salve …. primo, ai dreptate sa subliniezi diferenta de atitudine in tratarea HIBEI tehnice intre TVR si MTV1 … secundo, nu stiu pe unde ai umblat, dar golul 2 al Germaniei l-am vazut in reluare pe TVR imediat dupa ce s-a restabilit legatura, adica prin min. 82 … tertium, ultimele 2 goluri din meci le-am vazut live pe TVR, inclusiv finalul de meci … quatro, ca raspuns pt. Cristi, TVR nu are voie sa se privatizeze, conform legii de functionare, dar nu inseamna ca nu ar putea fi si altceva decat panoul de onoare al Puterii politice de la un moment dat… Asa ca, hai Spania!

  3. si, sincer, decat sa vad la TVR emisiunile dobitocesti de pe canalele private, prefer un Garantat 100% … de exemplu …

  4. emisia de la Basel a revenit dupa golul 2 al turcilor. atentie, verifica! deci ultimele doua goluri nu ai avut cum sa le vezi live. sorry. finalul de meci a fost in direct, dar fara comentariu pe prelungiri.
    bun, zi-mi alta emisiune buna in afara de Garantat 100%. mironosita ce esti 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.