Dă-le naibii, să cadă!

Îmi zice o colegă, dimineaţa, că o bancă are probleme. Evident, fata o bagă sub formă de zvon. A auzit „petarda” undeva, că altfel nu-mi explic de unde aflase „bombiţa”. Mai îmi zice că banca respectivă e ameninţată de criza mondială, de problemele cu bursele. (Nu zic ce bancă, pentru că i-aş face o reclamă inutilă. Plus că eu am bun simţ şi nu dau cu zvonu’.) La televizor rulau nişte tickere cu anunţuri de închidere a bursei de la Bucureşti şi cu probleme la suratele din Occident. Aşadar, era un cadru propice pentru credibilizarea informaţiei.

Doar că n-am crezut o iotă. Mi se părea ciudat să cadă aşa de uşor o bancă, mai ales că România e din altă lume, iar noi pare să ne doară în turu’ pantalonilor de recesiune si alte neologisme economice.

După-amiaza, am văzut pe Antena 3, cum Nicolae Cinteză de la BNR liniştea poporul, iar seara citesc pe Hotnews despre zvonurile otrăvitoare referitoare la problemele unor bănci.

Oricum, dacă ar fi să cadă, mă cam doare la pedală, vorba unui amic. E adevărat, dacă nu era banca să mă împrumute, nu-mi puteam lua garsoniera. Dar n-a făcut-o dezinteresat, că doar nu-i fundaţie de caritate. Acum trage nouă piei de pe mine. La 15 mii de euro luaţi, îi voi returna după 20 de ani cu ceva peste 33 de mii de euro. Asta în caz că nu mai îmi creşte dobânda între timp.

Să cadă, dă-le naibii! 😉

Fără categorie

4 Comments

  1. toata afacerea cu plansu la TV dupa banci este facuta de baronii bancari speriati ca le zboara venitul de sub fund. Din toata criza asta economica ar trebui sa piarda doar americanii si cateva corporatii europene. insa tremuratul ii apuca si pe politicienii nostrii care prind prilejul pentru a se scoate din situatia catastrofala actuala si in loc sa-si asume incompetenta crasa de care au dat dovada 4 ani, da vina pe asazisa criza economica. ce sa mai…nu suntem toti idioti si prosti. Si nici nu credem pe speriatii de la tv, uneltele marilor patricieni ai vremii.

  2. criza din america este doar un fenomen de curatare periodica si necesara a sistemului financiar care scapa astfel de elementele capuse si parazitare ce se formeaza in timp. astfel, dupa trecerea furtunii sistemul fa incepe sa functioneze normal scapat de rau la fel ca un om scapat de o boala periculoasa. va fi necesar ca si la noi sa avem acelasi cutremur dar care sa zdruncine societatea din temeliile ei iar parazitii cocotati acolo sus sa cada si sa plesneasca in contact cu realitatea.

  3. tariceanu si-a scos economiile din banca si apoi il aud la radio cum sfatuieste pe bietii romani sa nu si le scoata pe ale lor. penibil !!!! si total imoral!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.