Pumnul lui Băsescu: a fost sau n-a fost?!

Colega mea Yvette Mîrza a tresărit în această dimineaţă, când a văzut imaginile în care Traian Băsescu aparent loveşte un copil. Sînt convins că asta a fost reacţia normală a mii ori sute de mii de oameni care au văzut filmuleţul. A lovi un copil stârneşte reacţii de furie, de ură faţă de cel care face gestul incalificabil.

Dar e real filmul? Chiar dă Băsescu cu pumnul? De ce abia acum apar imaginile? De ce au fost „introduse” de apariţia la Realitatea TV, cu o seară înainte, a lui Dinu Patriciu? De ce preşedintele nu a negat din prima, tăios, acuzaţiile? Cine se află în spatele apariţiei ACUM a imaginilor? E diabolizat Băsescu de tabăra adversă sau e victima propriilor gesturi?

Întrebări care îşi caută răspunsuri. Şi nu sînt singurele.

Dacă imaginile sînt reale, actualul preşedinte poate spune „Adio!” politicii. Dacă sînt trucate, românii îl vor vota cu două mâini. Dacă niciuna dintre aceste doua ipoteze nu este dovedită până la turul doi, rămâne la aprecierea fiecăruia ce face. Suspiciunea că a lovit un copil va rămâne, dar e valabilă şi ideea trucării.

Grea politica asta! Poate că Doroftei ne-ar putea explica mai bine dacă Traian Băsescu a dat sau nu a dat!

P.S. Bogdan Costea, al meu coleg, zicea bine o chestiune: „Filmuleţul ăsta nu va face să crească în ochii mei cealaltă tabără!” Poate că în ochii lui şi ai altora nu va creşte nimeni, dar sînt mii de oameni care vor reacţiona instinctiv şi-l vor vota pe Mircea Geoană nu pentru că ar avea merite mai mari, ci pentru că Băsescu ar fi lovit un copil!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Cnyiv7QHpXI]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0U4Pn1KWyp4&feature=player_embedded]

UPDATE: au început „autopsiile” pe net ale filmului. Una dintre ele aici.

Fără categorie

2 Comments

 1. Imaginea lui Basescu incerca sa fie deformata de prezentari gen cea aratata de Vantu. PSD si PNL incearca sa il distruga ca om si politician pe presedinte. Insa romanii trebuie sa inteleaga modul aberant si grosolan in care Marinarul este lucrat pe la spate si trebuie sa aiba curajul si puterea sa il sustina in continuare pentru binele lor si pentru o Romanie reformata din toate punctele de vedere.

 2. LET’S GOOGLE BOMB GEOANA!
  Pentru Webmasters pro-Basescu, hai sa facem un Google bomb:
  Adaugati urmatoarele linkuri pe blogurile si siturile voastre:

  Fatalau
  Iliescu
  Vandut Moscovei

  toate ducand la http://www.mirceageoana.ro/

  Cu suficiente postari, atunci cand cineva va googla: „Fatalau”, primul rezultat din Google va fi situl lui Mircea Geoana.

  Vezi exemplu de postare in partea dreapta a paginii mele: http://calinionescu1.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.