Ţara lui Escu

„Trăim în ţara lui Escu. Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu! Orice schimbare n-a adus nimic bun, orice continuitate a dus la dictatură. Până la urmă, stai şi te întrebi: e mai bun Geoană? Sau e mai bun Băsescu? Sau niciunul?”

Recunosc: nu am fost la vot. Nu sînt, cum ar zice unii, cetăţeanul model, care să-şi îndeplinească una dintre „atribuţiile” sale: dreptul de a vota. Dar e un DREPT, de aceea pot alege ce să fac cu el. Nu am votat pentru că nu mai vreau sa fiu pus să aleg între două rele. Vreau să pot şi eu, ca cetăţean al ţării europene România, să pot alege între două variante atât de bune, încât să-mi pară rău că am votat-o pe una, nu pe cealaltă.

Recunosc, nu am mers să votez, pentru că, dacă aş fi făcut-o, aş fi votat pe criterii sentimentale. Am mereu tendinţa, umană, zic eu, să le întind o mână de ajutor celor loviţi din toate părţile. Celor care sînt atacaţi chiar dacă – uneori – vina nu e a lor, care beneficiază ab initio de prezumţia de vinovăţie, celor care sînt consideraţi negri fără vreo pată albă, diavoli supremi.  Pentru că la asta am asistat în ultima perioadă. Antena 3 şi, parţial şi din păcate, Realitatea TV l-au diabolizat de Traian Băsescu. Pe lângă asta, l-au transformat pe Micea Geoană în înger politic. E drept, B1 încerca să „albească” până şi dungile negre de pe tricoul de marinar al actualului preşedinte. Haideţi, totuşi, să păstrăm proporţiile: televiziunea „Naşului” e un gândac faţă de giganţii nişei de ştiri.

Nu există îngeri şi nici diavoli 100% în politică. Există doar nişte oameni avizi de putere, şi de o parte şi de alta. De aceea, nu mă bucur nici că iese Geoană, nici că iese Băsescu. Va fi la fel în ţara asta, din păcate. Şi într-un caz, şi în celălalt, le pasă numai de lumea lor politică, în care s-au şi duelat. Oamenii de rând sînt băgaţi în seamă doar la numărătoarea paralelă a voturilor ori în campanie, când li se promite abundenţă şi bătuţi cu palma peste burta plină.

Nu m-am dus la vot pentru că nu voiam să votez cu sentimentele. Vreau să ştiu ce măsuri vor lua cei care se bat pentru a ne conduce. N-am ştiut, pentru că au preferat să se atace reciproc, în loc să spună cum vor scate ţara din criză. Cum vor avea patronii posibilitatea să-şi relanseze afacerile, cum vor avea oamenii locuri de muncă, cum vom scăpa de corupţie, cum vor trăi decent pensionarii, cum  vom uita tangajul de pe drumurile din România, cum vom evita oile de pe autostradă. A aflat cineva răspunsuri la toate astea? Eu nu. De aceea nu m-am dus la vot!

P.S. Văd că se tot schimbă procentele între cei doi. Mă interesează doar ca jurnalist. Oamenii trebuie să fie informaţi. Nu cred, însă, că se va schimba ceva în viaţa lor. „Ei cu ei, noi cu noi”, rămâne o expresie valabilă, din nefericire, atât timp cât nu va apărea un om care să MERITE să-l alegem.

Fără categorie

1 Comment

  1. poate daca votai, aveai surpriza”placuta” de a te certa cu un prieten sau cu o cunostinta :)), eu nu mai stiu ce se intampla dar anul acesta toata lumea incerca din rasputeri sa iti impuna simpatizantul sau dc??? ca amandoi sunt groaznici, mi-e groaza sa ma uit cine in spatele cui e, asa ca imi traiesc viata foarte bine ca un om totalmente apolitic, nu incaruntesc degeaba chiar daca traiesc in tara lui escu, ptr. mine personal nu se schimba nimic….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.