Când huliganii cuceresc stadioanele

Se pişă pe garduri, sub privirile jandarmilor – probabil că s-au săturat de buda de acasă, unde nu-i privește nimeni și preferă micționarea publică. Se fugăresc unii pe alţii, pe străzi, printre oamenii liniştiţi care stau pe terase – apropo, cum e să stai la un suc cu soţia, iubita, prietenii şi nişte neandertalieni cu vocabularul redus la „m…” şi „p….” şi „su….” ori „dă-mi o bere!” să se arunce printre mese, ca nişte disperaţi, şi să urle ca nişte bezmetici? Împart pumni adversarilor cu plăcerea cu care un onanist voyeurist exibiţionist se autosatisface în faţa rivalilor din cartierul vecin. Zic că-s fanii până la moarte ai clubului, pe care îl obligă să plătească amenzi deloc mici pentru tâmpeniile pe care ei le fac. Îi înjură şi îi scuipă pe jucătorii pe care până mai ieri îi adulau.

Aseară, în finala Cupei, au transformat terenul de la Braşov în câmp de trageri. Noroc că Torje a avut ceva din eschivele unui boxeur şi a driblat torţa care venea înspre el chiar dinspre galeria dinamovistă.

Toate astea se întâmplă pe fondul unei legi care se vrea dură cu huliganii. Pentru că specimenele astea nu-s suporteri. Nici vorbă. Sînt nişte ciuri-buri de doi lei, amatori de bătaie, nu de fotbal, cu neronu’ setat doar pe chestiuni simple: înjurat, băgat, scos, afară Becali!, dedicaţii pentru Mitică de la ligă ori pentru Mircea Sandu. Şi, desigur, streetfight cu poliţiştii şi jandarmii. Care ar trebui să-i ia pe cioloveci și să-i țină închiși pe toată durata meciului, la secție sau la sediul Jandarmeriei, așa cum se întâmplă în Anglia. Degeaba îi bat ca pe hoții de cai, că huliganii se simt printre scutieri și bastoane ca peștii în apă.Plus că unii au interdicție pe stadioane, dar, naiba știe cum, reușesc să intre.

Am ajuns să ne domine cretinii, în timp ce adevărații suporteri nu pot să-și ducă soția și copiii pe stadioanele cucerite de organe genitale și acte sexuale orale. În Occident, se bea bere și se mănâncă hotdog pe arenă. La noi se bea o bere numai de încălzire, celelalte vin după; iar dacă ar avea un hotdog, băieții l-ar arunca spre arbitru, acompaniat de un scuipat.

Degeaba avem reguli anti-huligani, dacă nimeni nu pune piciorul în prag. Tăios, să știe panaramele astea că există lege în țara asta. Dacă o exista.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.