Edina + Cristi = Familie

Mă gândeam prima dată să scriu ”Edina + Cristi = LOVE”. Știți, în genul inscripțiilor săpate cu briceagul în trunchiul unui copac de un adolescent imberb. 🙂 Or, tocmai asocierea cu perioada adolescentină, de care, zic eu, am scăpat demult, m-a făcut să adopt o ecuație a maturității și să dau titlul de mai sus.

Pe Edina o știu… nu de când era mică. Poate mică așa, ca experiență de televiziune. Adică o știu de pe la începutul anilor 2000, când era la modă să mai schimbăm imagini între noi, reporterii TV. Mergeam la fostul sediu al TVS-ului, cel din Piața Independenței, și luam sau dădeam imagini. Așa, cel puțin nu ratam, cică, niciun eveniment.

Dar nu asta e discuția. Ei, bine, acolo am cunoscut-o pe Edina. Era altfel. Calmă, mereu zâmbitoare, am simțit mereu că e de treabă. Am devenit colegi peste ani, m-am bucurat să lucrăm împreună la TTV și la TVS și, recunosc cu mâna pe inimă, a devenit în timp un REPORTER BUN. Nu genul ăla agresiv și nesimțit, ci reporterul care adună toate informațiile, care le verifică, are ”peniță” și care aleargă după știri, indiferent că e zi sau noapte.

În ciuda calmului său, are tupeu, dar și enorm bun simț și, paradoxal, știa mai bine limba română, gramatical vorbind, decât mulți dintre colegii care se dau mari patrioți sau cunoscători ai limbii. Române, desigur. Ce-i mai trebuia? Încă puțin timp petrecut în presă, ca să ia viteză. De multe ori îi enerva pe băieții de la montaj că nu le preda la timp știrile traduse în maghiară. 😀 Dar asta se repară în timp, nu-i așa, Eda?

Cristi mi-a fost drag, da! drag, din primul moment când ne-am cunoscut. Om sincer, direct, băiat de ăla fain, de pe drumu’ care duce spre Binș. 😉 Din Drăgești, pentru necunoscători, sat unde pălinca de prune e… pălincă de prune, tati!

Cum să nu-mi placă din moment ce gândeam la fel multe chestii, când poți discuta orice cu el, când nu are gram de orgoliu și de fițe în el și filmează excelent. Plus că are un șut la poartă de nu-ți vine să fii portar. 😀 Și alături de care, când muream de frig în sediul teviziunii fraților Micula, mă plimbam prin oraș cu mașinile ca să ne mai încălzim. Ticu e martor! 😀

E genul de tip în care poți avea încredere 100%, pe care te poți baza când faci un lucru. Iar cu George, frate-său, te înțelegi perfect, pentru că așa sînt frații Popa: DE TREABĂ.

Bun, ajunge cu laudele, că li se urcă la cap! Edina Szomoru Popa și Cristi Popa sînt niște oameni deosebiți, cărora le urez să fie FERICIȚI! Că apoi totul vine de la sine. Casă de piatră, dragilor! Și să vă bucurați de micuța care stă să vină! 😉

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.