Diferența între lacrimi și ură

Câtă diferența între lacrimile copiilor de la Athletic Bilbao și ura fără noimă din privirea ”justițiarului” Bornescu! Câtă diferenţă între îmbrățișarea sinceră și emoționantă de la final între regii din Madrid ai Europa League și învinșii de moment doar din Țara Bascilor și meleul de la Cluj, care a făcut-o pe fosta mea colegă Alexandra Turda să aibă acel tremur în glas pe care îl auzeam când se enerva că nu-i ieșea o știre!

Câtă diferență între emoțiile extraordinare pe care le-am simțit aseară, chiar dacă era meciul altora, și indiferența cu care privesc, din când în când, un meci din Liga 1! Pentru asta îi admir pe colegii mei de la sport: că au prilejul – rar, dar îl au – să fie părtași la astfel de evenimente. Să le relateze, să le cunoastă intim, în cele mai mici resorturi. Apropo de asta – spre bucuria lui Adi Ciucuriţă, colegul meu venit de la sport, niciodată plecat definitiv din domeniu, ca producător executiv, sportul a fost în aceste zile rege şi la televizor. 🙂 Da, Adi, sportul e rege mereu şi aici vorbim de sportul mare, cel frumos, sclipitor, cu zâmbete, bucurie, cântece şi chiar lacrimi.

Câtă deosebire între suporterii spanioli, nebuni de simpatici, şi mulţi dintre cei români, nebuni de legat! Madrilenii şi bascii au demonstrat că poţi să bei bere fără să-ţi bei minţile, că poţi să cânţi şi să-i huidui pe adversari fără să-i urăşti. Că poţi să-ţi iubeşti echipa fără să-ţi declari dragostea cu pumnii şi picioarele. Am văzut figuri pitoreşti, familii întregi, de la bunici la nepoți, cântând și sărind pe reporterii deveniți pentru două zile stative de steaguri și fulare, și am scăpat de imaginea cefei groase, a behăielilor și a violenței gratuite promovate de falșii rebeli ai gradenelor autohtone.

Câtă asemănare între superbul stadion de aseară (e singurul pe care îl avem, e drept, dar e al nostru), și stadioanele mari din Europa. Și câtă asemănare între felul în care lăudăroșii de la Protv 😉 au transmis meciul și felul în care o fac englezii, nemții, francezii, italienii.

O să-mi fie tare dor de finala asta!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.