Dragostea pe o ramură de nuc

În fața balconului nostru se ridică mândru un nuc. Ne mai supără vara, când ploile rapide și scurte mătură cu el geamul de la camera mare. Ne bucură pe căldură, când adierile trimit spre apartamentul nostru un aer răcoros, atât de bun în dogoarea din case.

Iarna e o adevărată încântare să-l privești. De la geamul nostru avem o priveliște superbă spre curtea blocului, iar nucul dezgolit e parte integrantă din peisaj. 🙂 Așa cum, de ieri, din peisaj face parte și un cuplu de porumbei, care și-a stabilit reședința pe o ramură aflată chiar în fața noastră. Neia mea îmi spune că s-ar putea să vină acolo încă din vară, dar noi abia ieri i-am văzut așa lipiți unul de altul.

porumbeii din nuc1porumbei nuc2

Stau unul lângă altul ore în șir, mai ales noaptea, ținându-și de cald unul altuia. Din când în când, mai pleacă, pe rând, dar întotdeauna se întorc pe creanga lor. Neia mea zice că pleacă la cumpărături; eu cred că ea se învârte prin cartier cu celelalte porumbele, 😉 în timp ce el mai stă la o discuție cu porumbeii care, lăsați liber de consoartele plecate la plimbare, mai culeg un pai, o ramură uscată, o grăunță. 😀

Seara, în schimb, stau mereu pe aceeași creangă a nucului din curtea blocului nostru. Nu se dezlipesc unul de altul. Ea – cred că e ea, că pare mai sentimentală 😉 – se mișcă lângă el – cred că e el, că se uită cu atenție în jur, să nu atenteze nimeni la lumea lor – și îi cere parcă protecția.

Dimineața îi regăsește în același loc, lipiți unul de altul, o formă a iubirii veche parcă de când lumea…

[tube] http://www.youtube.com/watch?v=28pjo5L29ew&feature=youtu.be [/tube]

O familie din lumea animală, oricând gata să fie dată exemplu lumii umane despre ce înseamnă iubirea, familia, susținerea reciprocă.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.