Guest post: Adi Ciucuriţă – Povestea unui „Vrăjitor”. Epilog!

Vrem să ne batem la titlu!”, spunea Cristi Achim la aproximativ un an de când preluase echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal. O declaraţie cel puţin surprinzătoare, ca să nu-i spunem fantezistă, pentru un antrenor care conducea o echipă care abia se salvase de la retrogradare, iar cu un an în urmă a fost în pragul desfiinţării. Sunt convins că mulţi l-au crezut nebun pe „vrăjitor”.

oradeabaschet (noiembrie 2009, CSM Oradea – CS Otopeni, primul meci al lui Achim la Oradea în faţa a maximum o sută de spectatori)

Iar Achim nu se baza pe o investiţie masivă în lotul de jucători, care l-ar face pe orice antrenor să se bată cu pumnii în piept că îşi face super-echipă. Mereu a susţinut că e adeptul „paşilor mărunţi”, dar sigur şi apăsaţi, aş adăuga eu. Bugetul abia dacă a crescut de la an la an, dar ochii de scouter ai lui Achim au dat rareori greş. A adus jucători fără nume în România, dar a construit o echipă unită, care juca cel mai „spectaculos” joc colectiv din baschetul nostru. Iar rezultatele nu au încetat să apară. De la an la an, CSM-ul a urcat tot mai sus în play-off, iar sezonul trecut orădenii au jucat semifinala.

www.sportoldal.ro (C. Achim, în primăvara lui 2013, după ce a eliminat U Mobitelco din play-off, într-un rar moment de descătuşare)

La începutul acestui sezon, scriam tot aici, pe blogul lui Adi, că pentru Achim urmează un an foarte important, în care vorbele lui de care aminteam la începutul ar trebui să devină realitate. Să ne batem la titlu! Şi, pentru prima dată, avem şanse! Am evitat Asesoftul, un adversar care are alături râul, ramul, şi devine campioană de fiecare dată când vrea.

Urmează Mureşul, o echipă împotriva căreia ne-am împărţit victoriile în sezonul regulat. Noi am câştigat în „Junglă”, ei au câştigat în Arenă. O confruntare în care mureşenii pleacă cu prima şansă, dată de jucătorii mai experimentaţi pe care îi au. „Vrăjitorul” a demonstrat însă că îi plac meciurile cu miză şi că poate răsturna calculele hârtiei.

achim fituica (C. Achim şi celebra fiţuică unde îşi notează variante de echipă şi scheme pe care să le aplice în diverse momente ale jocului)

Urmează epilogul unui sezon lung şi încărcat. Urmează concluzia muncii de cinci ani depuse de Achim la Oradea, cel mai longeviv antrenor român în funcţie din baschetul nostru.

Să vină Mureşul!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.