„Moşul” cu ghiozdan

Sala de clasă e plină de culoare. Peste tot sînt desene, e multă lumină şi e bine. Pe ici, pe colo apare câte un fulg de zăpadă. E din hârtie şi stă lipit pe tablă. El şi desenele de pe holurile şcolii sunt singurii care insistă că a venit iarna, că afară e parcă prea… toamnă.

a venit iarna desene

În toată atmosfera asta, colindele copiilor anunţă că se apropie Sărbătoarea Naşterii Pruncului Sfânt.

in cerc

Cei mici şi-au pus hăinuţele curate şi s-au aliniat lângă bradul din faţa clasei. S-au asortat cu momentul şi şi-au legat câte o bucată de beteală la gât. Sau pe cap. Unul iese clar în evidenţă prin costumul negru, strălucitor, „de domn„, 🙂 şi pantofiorii lustruiţi lună.

pe scenape scena1

Copiii cântă şi sînt fericiţi. Moșul nu i-a uitat şi a trecut pe la ei. Ba, chiar mai devreme decât în alţi ani. Iar ei îl cunosc mai bine ca nimeni alţii. Pentru că acum, pentru ei, Moş Crăciun s-a numit Cristian Andrei Albu. Puştiul de 10 ani care şi-a donat alocaţia ca să facă rost de cadouri pentru colegii lui.

cristian Andrei

De gestul lui au aflat mai mulţi oameni, datorită lui Vali Silaghi, care l-au ajutat ca sacul cu daruri să fie şi mai plin. Iar serbarea din satul dintre dealuri a avut loc joi, când plăsuţele cu cadouri ”de la Moșul” au ajuns la destinatari.

Puştiul a reuşit ce şi-a propus. Şi încă un lucru: a demonstrat că Moş Crăciun există, indiferent de vârsta pe care o are.

copii in clasa cu cadouri1copii in clasa cu cadouri

Fotografiile îi aparţin lui Vali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.