Vişinele, nori şi câmpul de la ţară

Pe lângă praful şi munca întruna, satul îţi rezervă atâtea lucruri faine încât avantajele sunt net superioare ca număr dezavantajelor. Mie-mi place atmosfera rurală, liniştită a satului şi vara, şi iarna. Şi atunci când plouă, dar şi când străluceşte soarele. În ăst din urmă caz, satul e locul ideal – alături de munte – să te ascunzi de caniculă. În casa din voioagă nu e niciodată prea cald şi rar foarte frig.

Prefer sfârşitul de săptămână petrecut în linişte în satul de câmpie, ars acum de dogoarea soarelui de vară. E de lucru, e adevărat – câte nu trebuie făcute la o casă? 🙂 -, dar, orice aş face, aici îmi încarc cu energie bateriile stoarse de ultima picătură după o săptămână nebună în oraş, la birou.

Sâmbăta asta, de exemplu, mi-am luat scara şi găleata şi am mers să culeg vişine. Să ne înţelegem: nu mă dau în vânt după vişine, dar decât să le las să se strice în copac, mai bine îmi petrec o după-amiază pe scară, culegând fructele zemoase.

visine1visine2

Unde mai pui că nu a fost atât de cald încât să mă topesc (câţiva nori de ploaie s-au jucat în faţa soarelui), iar mirosul fânului cosit se simţea peste tot. M-am relaxat şi până şi telefoanele primite între timp – am şi fost de serviciu – nu m-au deranjat câtuşi de puţin. Calmul din sat pusese deja stăpânire pe mine. 🙂

nori pe cercamp

De dincolo de gard, Maxi mă privea atent, deranjat din când în când doar de vreun porumbel. Şmecherului ăsta nu-i place să mai fie vreo pasăre sau vreun alt animal prin zonă: bănuim că se teme să nu-i şterpelească din mâncarea pe care o mai lasă în farfuria lui. 🙂

Iar când am terminat de umplut cu vişine găleata, mi-am dat seama că Maxi mă lăsase singur. L-am descoperit repede, stând cuminte sub măsuţa de pe terasă. L-am înţeles: a preferat să stea la răcoare, la umbră, decât în iarba din grădină.

max2

1 Comment

  1. Total în asentiment. ADOR să merg în sat.
    Altă viață, alt tablou!
    Încerc să mă duc săptămânal dar nu pot tot timpul să le calc pragul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.