Apple down! Red apple down!

Nu, nu-i vorba de firma cu iPhone-ul, clădită de prietenul într’ale online-ului şi tehnologiei pentru lumea virtuală – mă refer la răposatul Steve. Aia n-are cum să cadă, că-s mulţi fani ai gadgetului respectiv (eu, deocamdată, sînt cu Androidul… mă rog).

E vorba despre o parafrazare a lui „Black Hawk down„, care la mine a devenit „Red apple down„. Adică măr roşu la pământ. La propriu. Uite dovada. 🙂

mar septembrie 2015 1 prelucrat

E un măr evadat din pomul din curtea din sat. L-am auzit când a căzut: o scurtă bufnitură şi… gata toata munca de peste an a copacului ca să crească fructul mare, sănătos şi roşu. 😀 A rezistat bine impactului cu betonul şi, după ce s-a rostogolit mai rău ca un fotbalist din Liga 1 care cerşeşte un fault 😉 , s-a oprit strategic într-o crăpătură din ciment. A stat frumos la poză, după care a sfârşit, răzuit, într-o farfurie.

Mărul – şi aici mă refer deja la pom – a crescut o dată cu mine şi cu Neia mea. Acum 6 ani, când am ajuns pentru prima dată în sat, era un „puştan„. Un copăcel timid, cu ceva mai mare decât mine, în înălţime. I-a prins bine că ne-a cunoscut şi de la cele câteva fructe anemice de la început, a devenit acum o maşină de produs mere. Mari şi roşii. A trebuit chiar să-i punem propte sub ramuri, ca să nu se rupă sub greutatea propriului rod.

Sper să-şi păstreze obiceiul şi în anii ce vin. Nu de alta, dar îi prevăd un viitor luminos, mai ales dacă va contribui la realizarea unei licori parfumate, plânse toamna târziu prin ţeava unei instalaţii atât de bine cunoscute în zona noastră, a Ardealului. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.