Bizonul cu camion din sensul giratoriu

Ca să te încadrezi în categoria ”bizonul din trafic” nu trebuie să fii „nesimţit cu BMW„, „şmecher cu Merţan” ori „vacă cu cabină„. Şi nici nu trebuie să porţi ghiul pe dej’te, ochelari dă firmă după apusul soarelui sau tricou de cocălar. Şi nici măcar nu e nevoie de cardul plin ori portofelul doldora de bani.

E suficient să ai un camion pe care să-l abandonezi într-un sens giratoriu. Să te doară fix în cot ori în partea dorsală că încalci legea şi poţi produce oricând un accident.

Aşa a făcut în seara asta, pe la 19:30, „bizonul” de serviciu, nesimţit cât cuprinde, a fost un șofer care şi-a lăsat camionul fix în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Aluminei şi Sfântul Apostol Andrei. Mi-a părut rău că n-a trecut pe acolo un echipaj de Poliţie. Mă duceam direct la ei să le arăt tâmpenia.

camion giratie noaptea Oradea (1) camion giratie noaptea Oradea (2) camion giratie noaptea Oradea (3) camion giratie noaptea Oradea (6)

Nu mă interesează ce motive a avut berbecu’ ăsta de şi-a lăsat vehiculul pe loc interzis. Indiferent ce şi cum, putea să tragă 20 de metri mai încolo. E adevărat, ajungea unde îşi propunea cu vreo 10 secunde întârziere. Dar scăpa de trimiteri în origini din partea şoferilor şi pe mine să scriu despre un nesimţit. Pe care nu l-am putut ignora.

Şi nu, nu a stat doar câteva minute acolo. L-am văzut şi peste o jumătate de oră, când m-am întors de la un magazin şi am trecut din nou prin zonă. Asta ca băgatul piciorului să fie complet din partea şoferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.