Iubitorii de animale ştiu prea bine că traiul alături de un patruped poate deveni destul de frustrant, mai ales dacă spaţiul este mic, iar animăluţul nu se poate desfăşura în voie. Dacă şi tu ai întâmpinat această problemă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să iei în considerare achiziţionarea unei locuinţe noi.
Noi te sfătuim să optezi pentru un apartament într-un ansamblu rezidenţial, unde poţi beneficia de zona verde amenajată, ideală pentru căţeluş. Click AICI pentru a afla mai multe detalii despre apartamentele de vânzare disponibile în cadrul complexului rezidenţial Cubic.
Odata ce ai rezolvat problema spaţiului, va trebui să te gândeşti la o modalitate practică de a amenaja noua locuinţă, astfel încât prietenul tău poznaş să nu-ţi întoarcă apartamentul pe dos încă din prima zi. Iată sugestiile noastre:
- Amenajează-i colţul lui personal. Sigur că îţi iubeşti căteluşul şi vrei să-l laşi să zburde liber prin toată casa, însă a venit timpul să-i limitezi libertatea, dacă nu vrei să-ţi distrugă totul prin casă.
De aceea, este bine să-i creezi colţişorul lui sau chiar camera lui, dacă nu mai locuieşti cu nimeni altcineva, iar spaţiul îţi permite. Aranjează-i un loc de dormit, pune-i mâncărica şi bolul cu apă la îndemână, împreună cu o varietate de jucării care să-l ţină ocupat. Astfel, va avea ce să roadă şi îţi va lăsa covoarele în pace. Cumpără câteva cutii de depozitare şi ţine acolo toate produsele de igienă pentru animăluţ. Totodată, ar fi util să îţi lipeşti pe perete o hârtiuţă cu numărul de telefon al unei clinici veterinare ce oferă servicii de ambulanţă non-stop, în caz că vei avea vreodata nevoie. Află mai multe informaţii despre o astfel de clinică accesand http://www.cherryvet.ro/ambulanta-veterinara/.
- Pardoseala şi covoarele. Dacă patrupedul tău nu este foarte ascultător şi de multe ori nu are răbdare să îl scoţi afară, va trebui să-ţi iei măsuri de precauţie şi să alegi un tip de pardoseală rezistentă la umezeală. Aşadar, renunţă la ideea de a cumpăra mocheta, linoleum sau parchet laminat, deoarece acestea au o capacitate de absorbţie mult prea mare. Optează, iîn schimb, pentru gresie, cărămidă, mozaic sau piatră naturală, care sunt mult mai uşor de curăţat. În ceea ce priveşte covoarele, sugestia noastră este să eviţi modelele cu fir lung şi să le alegi pe cele din fibre sintetice, optând pentru nuanţe închise.
- Nu-i permite câinelui accesul în dormitorul tău.
Deşi multe persoane, din dragoste pentru prietenii lor cu patru lăbuţe, îi lasă să umble peste tot şi chiar să doarmă în acelaşi pat cu ele, noi te sfătuim să nu-i laşi căţeluşului tău chiar atât de multă libertate. Din motive de igienă personală, animăluţul trebuie învăţat să doarmă la locul lui, şi nu cu tine în pat. Va trebui să-l dresezi şi să-l înveţi să doarmă în culcuşul lui. Aşa cum ţi-am menţionat şi mai sus, îl poţi “ademeni” dacă îi laşi câteva dintre jucăriile preferate acolo şi dacă poate avea acces facil la mâncare şi apă.
- Atenţie la alegerea canapelei! Din păcate, nu poti achiziţiona o canapea modernă şi luxoasă, din piele, pentru că amicul tău patruped o va distruge imediat.
Va trebui să te orientezi către un model cu husă rezistentă şi uşor de spălat. Microfibra cu aspect de piele întoarsă este cea mai bună alegere. Gândeşte-te că animăluţul va sări tot timpul pe canapea, ca să fie aproape de tine şi nu-l vei putea opri tot timpul. Aşa că cel mai bine este să-ţi iei măsurile de precauţie necesare, astfel încât să nu-i permiţi să-ţi distrugă toate bunurile pe care le-ai acumulat cu greu.
Iata, aşadar, câteva idei prin care îţi poţi amenaja locuinţa, astfel încât să fie potrivită atât pentru tine, cât şi pentru animăluţul tău. Spor la treabă!
(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)