Factura la lumină e prea mare? Iată cum poţi consuma mai puţin curent electric!

Te-ai săturat să rămâi în fiecare lună fără bani, pentru că factura la lumină este înspăimântător de mare? Ai vrea să poţi reduce din cheltuieli, însă nu ştii cum?

Ei bine, noi ţi-am pregătit o listă ajutătoare ce conţine sfaturi despre cum poţi face economie la energia electrică din locuinţă. Citeşte-le şi aplică-le!

  • Foloseşte sisteme de iluminat şi de încălzire inteligente. Dacă tot vrei să consumi mai puţin curent electric, acum este momentul să faci o schimbare în ceea ce priveşte sistemele de iluminat din casă. Înlocuieşte becurile uzuale cu unele cu led, care consumă înzecit mai puţină energie, sunt mult mai rezistente şi mai prietenoase cu mediul înconjurător. De asemenea, este recomandabil să renunţi la sistemele clasice de încălzire, optând pentru soluţii moderne şi eficiente energetic. Problemele apar, cu precădere, în timpul iernii. Aşa că, pentru a evita cheltuielile excesive în anotimpul geros, instalează un sistem de încălzire prin pardoseală, pentru a avea căldură optimă în locuinţă şi câteva cabluri pentru degivrarea pardoselelor. Acestea sunt excelente pentru topirea zăpezii acumulate în curte şi se autoreglează, în funcţie de temperatura din exterior, consumând mai puţină electricitate. Mai multe detalii despre aceste produse poţi obţine accesând https://www.carbonheat.ro/produse/degivrare-pardoseala/. Deşi soluţiile moderne de iluminare şi încălzire sunt mult mai costisitoare, nu trebuie să-ţi faci griji, pentru că investiţia se va amortiza în timp. Vei avea nevoie de un buget mai mare de start, însă dacă nu dispui de suficienţi bani, poţi oricând să optezi pentru un credit nebancar. Aşadar, dacă ai nevoie de bani pentru a achiziţiona aceste sisteme, solicită creditul cu buletinul pe creditfix.ro şi obţine suma de care ai nevoie în timp util!
  • Scoate din priză aparatele electronice atunci când nu le foloseşti. Nu este de-ajuns să îţi inchizi, pur şi simplu, calculatorul, laptopul sau televizorul în momentul în care ai încetat să le foloseşti. Se pare că acestea “mănânca” foarte mult curent electric chiar şi când sunt în stare de veghe sau în standby, pentru a folosi un termen de specialitate. Pentru a reduce consumul de energie, ar fi bine să le scoti din priză atunci când pleci la serviciu. Le poţi porni din nou seara, când ajungi acasă. Acelaşi principiu se aplică şi la sistemele de iluminat. Dacă vei lăsa luminile aprinse în toată casa, deşi tu petreci timp doar în dormitor sau în living, nici nu e de mirare că factura la curent o să te lase lefter! Aşa că fii mai grijuliu şi stinge becurile în încăperile în care nu se desfăşoara nicio activitate. Dacă nu vei fi mai exigent cu tine însuţi, nu vei reuşi să reduci consumul şi, implicit, cheltuielile.
  • Foloseşte maşina de spălat cu moderaţie. Nu mai spăla o dată la două zile, în caz că până acum obişnuiai să faci lucrul asta. Spală mai rar, pentru a folosi maşina de spălat doar atunci când este nevoie şi pentru a consuma mai puţină energie electrică. Aşteaptă să se umple coşul de rufe înainte de a te ocupa de curăţarea hainelor. Este recomandat să speli o dată pe săptămână şi să optezi doar pentru programe de spălare scurte şi economice, care nu folosesc decât apa rece. Spală cu apă caldă doar atunci când este necesar, ca în cazul hainelor şi prosoapelor din bumbac. Dacă selectezi cicluri lungi de spălat, maşina va trebui să încălzească apa, ceea ce înseamnă că va consuma de 3 ori mai mult curent electric decât în cazul ciclurilor de spălare rapide.

Pe lângă toate aceste lucruri, este important să achiziţionezi doar electrocasnice care consumă puţină energie, cum ar fi cele moderne, încadrate în clasa energetică A+++.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.