Crăciunul pe malurile Dunării. Cum arată Budapesta în haine de sărbătoare

Citisem despre Târgul de Crăciun din Budapesta că ar fi cel mai frumos din Europa. Recunosc că, inițial, mi s-a părut o exagerare cu tentă publicitară. Cum adică, zona dedicată Crăciunului în capitala maghiară să fie mai faină și mai mișto decât Christkindlmarkt-ul din fața Rathaus-ului din Viena?

Mai ales că de curând fusesem în inima fostului imperiu habsburgic și eram convins că alt târg mai bine organizat, mai strălucitor și mai plin de viață nu există pe toată întinderea continentului.

Alții, mai călători decât mine, au votat însă că vecinii maghiari s-au descurcat mai bine anul ăsta și au amenajat în fața basilicii Sfântul Ștefan un târg peste cel vienez.

Nu vreau și nici nu am cum să-i contrazic…

…pe cei 300.000 de votanți la sondajul care a trimis Budapesta în fața Vienei din acest punct de vedere. Și asta pentru că, deși am stat câteva zile, în preajma sărbătorilor, în capitala țării vecine, n-am apucat să ajung prin zona cu căsuțe, carusel și alte chestii interesante de Crăciun.

E drept, încă nu e târziu. Dacă apuc în Ajun de Crăciun, sigur revin cu ceva poze de pe acolo.

Am trecut, în schimb, pe Vaci utca – prin centrul Budapestei, mai pe limba mea. Ce am văzut pe acolo – atmosfera, decorațiunile, luminile, oamenii – m-au făcut să le dau dreptate votanților de la sondajul cu târgurile europene de Crăciun.

E drept, nu e aglomerația din capitala Austriei.

Viena rămâne Viena, orice am zice, și e preferata tuturor, dar Budapesta e superbă și te ține bine ancorat în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

În plus, pe Vaci am aflat că anul ăsta Moșul ar putea să-și lase liniștit renii acasă. În schimb, s-ar alege cu o mașină oficială, cu stea în frunte și numai bună de dus cadouri. E roșie și cu luminițe. Mașina. 😉

Așa că, dacă n-ați apucat în 2019, vă recomand ca pe lista cu destinații din 2020 să puneți neapărat Budapesta. Orașul de pe Dunăre e fain în orice anotimp, dar iarna e chiar deosebit. Plus că aveți șansa să vedeți încă o ediție de top a Târgului de Crăciun. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.