„Mondialul” sportului cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Teqball şi Ronaldinho, la Budapesta

Aproape 60 de ţări participante, mai bine de 150 de sportivi înscrişi, premii totale de 150.000 de dolari şi… Ronaldinho. Sunt câteva dintre bornele Campionatului Mondial de Teqball, care programează a treia ediţie chiar în oraşul inventatorilor acestui sport, Budapesta.

Complexul Hungexpo e casa spectacolului la sfârşitul ăsta de săptămână. Pentru că teqball-ul e chiar spectaculos ca sport. 😉 Am urcat de mai puţin de o oră în tribuna presei – sunt trimisul special la Budapesta al blogului adilabos.ro 😉 – şi în jurul mesei curbate am văzut nişte întoarceri, şuturi ori piruete care ar face invidios orice fotbalist. Îţi trebuie ceva skills-uri să te apuci de teqball – nu degeaba e Ronaldinho ambasador al teqball-ului. 🙂

Dublă paranteză. Prima: cele mai interesante şi mai disputate meciuri îmi par cele de dublu mixt. Sunt combinate forţa băieţilor şi tehnica fetelor. Apropo de cele din urmă, cea mai tehnică e – cum altfel – o braziliancă (e cea din clipul de mai jos). A doua: am apucat să joc o partidă de teqball acum ceva timp. Nu-i deloc uşor, pentru că eşti obligat să te mişti repede, să returnezi, să pasezi, să şutezi, să nimereşti masa. 😉 Dar te prinde. Şi încă cum.

E agitaţie peste tot în Hungexpo.

Sportivii se mută de la o masă la alta, jurnaliştii şi-au luat deja interviurile şi spectatorii încep să se adune. E, totuşi, vineri, ora locală 13, şi sunt abia jocurile din grupe. Bun, au toţi un ţel profitabil: câştigătorii de la simplu primesc câte 10.000 de dolari, iar cei de la dublu şi dublu mixt câte 20.000 de dolari pe echipă.

Îl aşteptăm toţi pe Ronaldinho. 🙂 Brazilianul are programată o conferinţă de presă vineri, în prima zi a întrecerilor, şi o demonstraţie duminică, în ziua finalelor.

Teqball-ul se extinde repede şi asta se vede şi în numărul participanţilor. La prima ediţie, acum doi ani, au fost 20 de naţiuni. Acum, numărul s-a triplat.

Şi dezvoltarea continuă, mai ales că şeful relaţiilor internaţionale din cadrul federaţiei internaţionale de teqball, Marius Vizer jr., face mii de kilometri lunar şi ia la rând, ţară după ţară, unde se ocupă de constituirea federaţiilor naţionale. Muncă grea, obositoare, dar cu folos. 🙂

Pentru că teqball-ul e sportul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Şi nu ar mira pe nimeni ca în curând să fie primit în rândul sporturilor olimpice.

(va urma)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.