”Toți o Mamă avem” | Scrisoarea-”dedicație” de 8 martie a unui condamnat către judecători

”Fie ca această zi să vă umple sufletul cu multă bucurie dragoste, și multă, multă sănătate de acum în colo!”

8 martie este un motiv numai bun ca să transmit onoratei instanțe o epistolă plină de sentiment, cu urări de bine și sănătate. Așa și-o fi zis un condamnat din România care s-a pus pe lucru și a realizat zilele trecute o scrisoare dedicată instanței care urmează să-i judece dosarul de liberare condiționată. Zic ”realizat” pentru că omul chiar s-a străduit să pună în pagină o mică lucrare de artă. 😉

Stiloul i s-a plimbat pe foaie, caligrafia este pur și simplu aparte, iar un buchet de ghiocei împodobește partea de sus a scriiturii – că doar e 8 martie. Sunt unele mici greșeli strecurate în text, dar spiritul mesajului nu are cum să fie alterat. Plus modul de adresare mustește de respect la adresa onoratei instanțe.

”Cu foarte multă stimă și respect pentru Stimata Onorata Instanță a Judecătoriei (…) pentru Complet (…) ce judecă și analizează dosarul de Liberare Condiționată nr. (…).”

Autorul face și o referire temporală, ca să fie sigur că încadrarea în timp e bine înțeleasă.

A venit timpul să sărbătorim ziua de 8 Martie ziua ce-a mai frumoasă, așteptată a, Femeilor, a Doamnelor și a Domnișoarelor din întreaga lume!”, se arată în scrisoarea atent întocmită.

Iar poezia de final parcă nu avea cum să lipsească.

Cum să închei altfel o scrisoare decât în rimă împerecheată și cu sentimente adânci, exprimate în versuri? Mai ales că ”toți o Mamă avem”. 😉

”E Martie, cu bucurie să serbăm,

Ziua Femeii, căci toți o Mamă avem,

8 Martie, e ziua în care facem o urare

Pentru Mămicile noastre și să le dăm o floare!”

Din câte am aflat, dosarul e pe rolul unei judecătorii din zona Moldovei. Artistul are termen la jumătatea lui martie – da, da, anul acesta – pentru dezbaterea cererii sale de eliberare condiționată. O fi încercat astfel să-i îmbuneze pe judecători, să apeleze la sentimente și să le arate, caligrafic, că s-a îndreptat și merită să-i fie acceptată solicitarea.

Acum, sincer, nu știu ce o fi făcut omul. Dar la cât s-a străduit să scrie epistola către juzi, nu cred că o fi un personaj atât de malefic. Poate și scrisoarea asta e o modalitate de a arăta că s-a îndreptat. Mai ales că, dacă ce a scris nu e pe placul instanței, bărbatul își cere ”ertare”. Ba chiar roagă Divinitatea să nu fie pedepsit pentru îndrăzneală.

”Eu mă rog la bunul Dumnezeu, să nu fiu pedepsit de Onorata Instanță pentru această urare ce am făcuto de 8 Martie. Și vă rog din sufletul să mă ertați, și îmi cer mii de scuze.”

Nu-i așa că v-ați înmuiat? Măcar un pic… 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.