Apatia romaneasca in tara fagaduintei

Nu faptul ca a pierdut deranjeaza. E, totusi, un meci amical, primul din acest an. Deranjeaza faptul ca nationala Romaniei nu a arata mai nimic in meciul de la Tel Aviv. Dezordonati, apatici, fara idei, pierduti in spatiu. O echipa care parea ca nu vrea sa arate ceva sau ca nu s-a trezit din betia calificarii.

Alooooooo! Domnilor, Europenele sint in vara, stiati? Da, anul asta! Serios!!!

Inca o data mi s-a demonstrat ca Mutu e un mic dictator printre „tricolori”, individualist si obisnuit ca el sa faca toate fazele ofensive. Rar a pasat mingea, iar cand a facut-o nu s-a abtinut sa nu o supuna unui lung preludiu. E adevarat, de multe ori a salvat cate o partida, inscriind goluri providentiale, dar, in general, e un tip care se crede indispensabil si in jurul caruia trebuie musai construita o echipa. Nu cred in asemenea politici manageriale, la care noi, balcanicii, obisnuiti sa avem alaturi imaginea tatucului conducator – comunist sau de alta orientare -, achiesam de secole.

Apararea a deziluzionat, mijloc nu prea am avut, in schimb Lobi si-a facut datoria. E adevarat, israelienii au pus osu’ la bataie si au obtinut un rezultat mare pentru ei. Dar, chiar daca e amical, meciul trebuia sa fie unul de moral pentru romani. Nu prea au reusit si ma fac sa-mi reduc sperantele pentru Europene la obtinerea a maximum 2 puncte.

Meciul m-a plictisit, n-a avut nimic interesant. Mai ca am adormit si aveam senzatia ca si baietii nostri dorm in ghete.

In schimb, Italia – Portugalia (3-1) merita vazut. 4 goluri si o Italie care, daca va juca asa si in meciul direct cu noi, va trece pe langa Mutu si restul ca Sageata Albastra printr-o halta de la margine de judet. Si Olanda si-a facut treaba in Croatia, doar Franta s-a impiedicat de spanioli. Dar asta nu inseamna ca nu ne poate scutura bine in vara.

Unde sint urletele alea de dupa calificare, ca sigur jucam finala europeana?

Apropo, asta seamana cu declaratia unui „Gigel” transferat de Steaua care se credea prooroc in tara altcuiva. „95% Steaua ia titlul!”, declama micul Dandanache. Il scuz. Nu stie ca in Romania, Steaua e pe locul 4 si are de muncit sa ajunga in locul clujenilor.

Fără categorie

1 Comment

  1. prafuitu ala de mutu vine la nationala crezandu-se buricu pamantului. strica atmosfera la echipa. ceilalti erau timorati de vedeta fara stea. macar de si-ar da interesu dar parca mutulica era la natrenament. cum era si hagi in ultima perioada la echipa: vedetaaaaaaaaaa dar fara entuziasm….baga-l-as……………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.