Mica mea teorie a conspiratiei sau cadoul magic

Despre politica se pot scrie biblioteci intregi. Nu-mi propun asta, ca nu am eu croiala de analist 🙂 Eu sint mai degraba un tip enervat de multe chestiuni generale din lumea celor care conduc lumea si de o imensitate de alte lucruri mai marunte. De fapt, pe astea din urma incerc sa le tratez cu ironie si cu o usurinta pe care as evita-o in alte situatii.

Par egzamplu – vorba studintelui de la Paris – Daniela Popa, presedinta partidului voiculescian, a fost intampinata azi, la conferinta de presa de la sediul PC Bihor, nu cu paine si sare, ci cu o mica „amintire din Oradea”. Cel putin asa s-a exprimat cea care i-a inmanat cadoul, nimeni alta decat viceprimarita orasului, Rozalia Biro. Dupa ce a asteptat-o cuminte, in capul mesei, langa vicele conservatorilor bihoreni – cu care a discutat despre copii, familie etc -, sefa adjuncta a Oradei i-a inmanat sefei conservatorilor din intreaga Romanie niste carti si un suvenir. Invelite in hartie verde si rosie si cu o funda … exact, de culoare alba, cadourile au fost inmanate in semn de felicitare pentru pozitia in care, ca femeie, a ajuns doamna Popa. Frumos gestul, venind de la un alt lider politic, tot femeie. Women’s power! 🙂

Pe de alta parte, carcotasul din mine a observat combinatia de culori in care erau invelite cadourile si nu s-a putut abtine sa faca o legatura mai…altfel: darurile veneau din partea unei reprezentante a UDMR pentru o reprezentanta a unui partid recunoscut pentru modul transant, decis in care condamna orice tentativa de incalcare a suveranitatii si integritatii statale. Cam subtil, dar… de ce nu?

Pe langa aceasta, am remarcat si voi remarca intotdeauna atitudinea de sefi a celor de la centru, care nu inteleg ca si in teritoriu sint oameni puternici, care nu pot fi manevrati ca niste papusi. De aceea, i-am apreciat, indiferent de partid, pe oamenii veniti din teritoriu – sau din provincie, ma rog – care stiu sa-si spuna opinia. (exemple: grupul de la Cluj din PSD, Vasile Blaga in PD)

In schimb, nu-i apreciez pe cei care arunca in batalii electorale tot felul de candidati stil „semnul mirarii”, de care 99% din populatie nu a auzit. Asta nu inseamna ca nu sint candidati buni, cu sanse, dar ma indoiesc. L-am vazut pe candidatul taranistilor pentru Primaria Oradea. Ma scuzati, nu-l cunosc, nu am auzit de el niciodata, nu-l judec, dar nu are fatza de primar. Sorry! Astept sa ma contrazica. Dar cand i-am auzit discursul in fata jurnalistilor, in care invoca biserica universala a lui Iisus, m-a pierdut definitiv. Sint si eu crestin, prin botez, dar nu amestec religia – ma rog, principiile religioase – cu politica. Desi se practica si nu e corect.

Fără categorie

4 Comments

  1. totdeauna, miticii vor venii in teritorii cu idea ca ei sunt superiori, ca pot da lectii la toata lumea si ca provincialii nu pot altceva sa faca decat sa li se inchine. totusi in umila mea opinie sunt redusi si din acea cauza trebuie tratati cam in acelasi fel ca si cei slabi de inger…cu intelegere, atentie si rabdare. dar indepartati cu putere din activitatile care implica raspundere.

  2. mai era un candidat la presedintia Romaniei care le avea cu paranormalul….Mudura sau asa ceva….radeai de mureai cand aparea la TV. asa si cu asta din Oradea…tre sa radem in campania electorala de ceva….

  3. Mudava, da’ si Mudura e tot in sfera aceea. Cu diferenta ca Mudura, spre deosebire de Mudava a reusit sa indeparteze oarece picioare unul de altul la viata lui:-)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.