1.000 de stiri electronice

Maine, pe la ora 3 dupa-amiaza, o stire va primi numarul 1.000. Probabil ca nu va fi atat de importanta pe cat ar trebui, purtand la reverul ei acest numar rotund. Dar se va putea mandri ca va fi a mia stire care a fost postata pe saitul televiziunii unde cu onor si fara DDA-uri lucrez.

www.tvtransilvania.ro nici macar nu stie ce i se intampla. Ii amintesc eu, ca-i de datoria mea, ca un fel de turore al lui, ca s-a implinit bine din 25 noiembrie 2007, cand a fost lansat. In acea zi de euroalegeri, Alex, tipu’ de la IT, ma anunta ca totul e gata si putem sa lansam corabia virtuala a televiziunii in oceanul netului. N-am avut sampanie sa o spargem de chila saitului – oricum reuseam cel mult sa distrugem vreun monitor. Dar ne-am bucurat ca „respira” si cred ca am fost singurii care am incercat sentimentul asta.

A fost – si este inca, din pacate – o prezenta tacuta, poate prea linistita. Din motive subiective, care insa nu tineau strict de noi, nu i-am facut mare publicitate. Am patit chestii ilare cand veneau colegi la mine si ma intrebau, la cateva saptamani dupa lansare: „Ma, noi chiar avem ceva…sait?” 🙂 Treptat, insa, a crescut. Incet, dar sigur. Si uite acum ca a ajuns la 1.000 de stiri postate pe parcursul a mai putin de 5 luni.

www.tvtransilvania.ro e singurul sait local si printre singurele – din cate stiu eu – ale televiziunilor locale din tara care ofera informatii video, nu doar niste scripturi. Unii si-au facut un obicei din a ne accesa, altii ne-au copiat stirile si le-au postat ca si cum ar fi ale lor, fara sa specifice sursa. Chiar daca am observat, nu m-a deranjat foarte tare. Inseamna ca saitul a inceput sa fie bagat in seama. Tot asa cum altii habar n-au ca exista.

Dar trebuie spus ca stirile on-line exista doar datorita colegilor mei, oamenii ale caror nume apar doar 3 secunde si 12 frame-uri la final de material. Alteori, nici atat. Cei care alearga zilnic pe teren, care editeaza, monteaza, dau voce, mult peste cele 8 ore ale unei zile regulamentare de munca. Nu au luat nici un Pullitzer, Oscar sau Grammy ori Palme d’or, dar ii apreciez ca si cand munca lor ar fi fost rasplatita cu un astfel de premiu.

Cand Pele a marcat cel de-al o mielea gol din cariera, si-a facut o fotografie langa numarul 1.000, scris pe gazon din mingi de fotbal. In acelasi spirit, o sa-i fac si eu o poza lui www.tvtransilvania.ro . Cine stie cate ocazii de astea rotunde mai prind… 😉

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.