Goluri germane pe ritm de samba

Ca o blondă tipic saxonă, cu cosiţe, ochi albaştri şi cu pieptul mare, conştientă de valoarea ei şi de atracţia ciudată pe care o exercită asupra celor cu care se întâlneşte. Aşa a fost în seara asta echipa lui Low. Îmi cer scuze că nu o compar cu o divizie de Panzere, deşi, la cât a jucat de organizat şi precis, poate că ar fi fost mai corect aşa. Sînt, însă, un tip pacifist şi prefer oricând femeile, tancurilor. 🙂

De cealaltă parte, Portugalia a fost – păstrând aceeaşi unitate de măsură” – o focoasă mujer, arsă de soarele Atlanticului, însă incapabilă să-şi potolească trăirile şi să-şi pună ordine în acţiuni pentru a putea să câştige. Condusă de „blondă”, Portugalia a început să fiarbă şi s-a aruncat cu patimă în atac. „Focoasele” sînt periculoase, acţiunile le sînt primejdioase, dar parcă nu pot face nimic în faţa organizării germane.

Îmi pare rău de băieţii lui Felipao, dar, cum zicea mister Dinu, scopul fotbalului este să se ajungă la cealaltă poartă şi să marchezi. Mai mult decât adversarul, ceea ce evident, portughezii nu au reuşit. Aici intervine şi „axioma lui Lineker”, care o dădea învingătoare pe Germania din orice meci unde aleargă 22 de jucători.

Am mai observat ceva. Şi noi, şi portughezii avem „naţionale” create în jurul unui om. La noi Mutu, la ei Cristiano Ronaldo. Poate mai puţin vizibil la lusitani… Or, aşa nu mai merge în fotbalul modern, unde contează enorm grupul, echipa, care luptă pentru ea, nu pentru un singur jucător.

P.S. Voiam să mai zic că e posibil ca Italia să-şi revină, urmând exemplul Germaniei, şi să ajungă în finală, dar nu vreau să mă enervez. Aşa că mai remarc un lucru la primul meci din sferturi: golurile marcate de nemţi au fost acompaniate de la staţia de amplificare a stadionului de „samba de Janeiro” 🙂 Dedicaţie ironică pentru Scolari şi echipa lui 😉

Fără categorie

1 Comment

  1. buun, daca tot am nimerit-o cu nemtii, amu` sa continui …. Croatia se impiedica de turci, care nu vor reusi insa revenirea pe ultimele minute ci vor scapa invingatori in prima repriza … Italia bate Spania, poate la 11 m, dar merge in semifinale …. Olanda bate rau Rusia si iaca semifinalele: Italia – Olanda si Germania – Turcia …. numa` bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.