Vaci, idioţi, cretini, denivelări şi gropi

Vaci, idioţi care merg cu 20 la oră şi cretini care depăşesc la limita accidentului. Plus nelipsitele denivelări şi gropi care îţi trezesc sentimente obsesiv-sexuale referitoare la originile celor care au în grijă şoselele.

Să detaliez.

Vacile. Merg azi dinspre Beiuşul natal spre Oradea adoptivă şi fac un mic ocol prin Vintere, un sat aflat la vreo 2-3 kilometri de şoseaua naţională, într-o zonă absolut superbă. Mătuşa mea locuieşte acolo şi fusese la noi la sfârşit de săptămână şi acum o duceam acasă. În mijlocul satului, frână şi trecerea schimbătorului într-a doua… O ciurdă de vaci mergea alene pe mijlocul şoselei. Cu talăngile la gât, dând alene din coadă şi privind cu coada ochiului spre maşina subsemnatului. N-aveam de ce să mă enervez… Făceau parte din farmecul locului şi zău dacă îmi venea să le claxonez sau să-l înjur pe ciurdar… Aşa că am luat-o la fel de agale şi m-am strecurat cu maşina (strecurat e impropriu spus, mai ales că „Furia albă” nu e deloc specialistă în strecurat, la dimensiunile ei 🙂 ) Unii, mai cârcotaşi şi crescuţi cu babeţica sub bărbie, ar zice că asta e imaginea României: mult prea înapoiată pentru secolul european în care trăim. Eu zic, în schimb, că am gustat acea privelişte a vacilor întorcându-se acasă de pe câmp, chiar dacă au blocat un întreg drum. E, totuşi, doar o şosea judeţeană. Şi mi-au revenit în minte zilele din copilărie când, seara, în uliţă, aşteptam ca vacile bunicilor să vie acasă, după ce înainte se opreau la râu, să se adape…

A doua chestiune. Idioţi care merg cu 20 de kilometri la oră. S-a întâmplat tot aseară, la ieşirea din Băile Felix spre Sânmartin. Unul de ăsta se temea să nu dea peste liniile de cale ferată, a frânat şi a ţinut în spatele lui vreo juma de kilometru vreo 20 de maşini. Abia când a intrat în zona de două benzi s-a mai spart cârdul.

Cretini care depăşesc la limita accidentului. La vreo trei kilometri după melcul-idiot, apare un cretin, evident cu o maşină puternică – Golf 5 modificat – şi mă depăşeşte pe mine şi pe un alt Opel, băgându-se între noi şi mai atingându-ne. L-am trimis în doamna mă-sa, i-am transmis un semn băsescian şi am bănuit că face parte din vreun club anti-Opel. Ăştia ar trebui monitorizaţi de poliţişti, nu bieţii posesori de rable, pentru care 60 la oră echivalează cu 8 warp. De fapt, ce cer eu, când unii omoară oameni şi apoi ne zâmbesc prin ziare?

De gropi şi denivelări nu mai vorbesc.

În schimb, de Euro merită. Turcii şi ruşii, favoriţii mei, s-au dus mai departe. Domnu’ antrenor de naţională galbenă, aţi văzut cum joacă nişte echipe care vor să-şi demonstreze valoarea? Aţi văzut ce minuni a făcut un olandez cu nişte puşti din Rusia?

Şi incă un lucru. Mă bucur că Italia a fost trimisă acasă. Nu avea ce să caute în semifinale. A fost o echipă urâtă, care le-a stricat jocul până şi spaniolilor. Nici ei, nici francezii, nici grecii (deci nici o campioană) nu aveau ce căuta în sferturi ori semifinale. Lăsaţi echipele care vor să joace să o facă! Chiar dacă asta înseamnă să avem o finală Turcia – Rusia. Asta ca să îl sâcâi pe prietenul meu Soso 😉

Fără categorie

5 Comments

  1. Dragule, ziceam ca ajunge Italia in finala numai pentru ca au noroc cu carul, de obicei, si nu rateaza nici o jumatate de oportunitate… dar imi pare bine ca au luat tzeapa de la Spania … sa mai vedem si altceva decat „marile echipe” Olanda, Franta, Portugalia, Italia … apropo, parca acum 2 ani ultimele 3 echipe au jucat in semifinalele CM din Germania, nu?
    Apoi, sa terminam optimisti …. Intrucat fotbalul este un joc superb care se joaca 11 contra 11 si castiga intotdeauna nemtii …. Hai Germania!

  2. incepi sa ma disperi. ai vrut sa mearga Italia mai departe (normal, doar daca avea noroc cu carul), acum tii cu Germania (si il urmezi in logica pe Lineker) tine si tu cu Turcia sau Rusia, din spirit de sustinere balcanic, macar 🙂

  3. nici sub turci, nici sub rusi nu ne-a mers prea bine … asa ca prefer nemtii … desi nu ma pun sa bocesc daca pleaca mai devreme acasa … numa` bine!

  4. PS. in Germania oricum sunt aproape la fel de multi turci ca in Turcia, asa ca …. un pic tin si cu turcii …

  5. tu judeci din punct de vedere istoric, desi sula si prefectura nu au multe in comun 😉 uita-te la echipe, cum joaca. asta e singurul criteriu cat de cat normal. restul tine de sentimente patriotice, de ura seculara si violuri milenare care se practica pe batrana Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.