Votează la TVS!

Duminica asta nu-i nici a Orbului, ca-n 1990, nu-i nici Anul Nou al democraţiei româneşti – aiurea, ăsta când o fi fost? 😉 E pur si simplu încununarea împroşcatului cu rahat care a purtat denumirea oficală de campanie electorală. Evident, nu am spus nimic nou, mai ales că produsul ăsta, de culoare căcănie, a cam caracterizat în ultimii cred că zeci de ani viaţa politică dintre Carpaţi, Dunăre, Prut şi Marea Neagră.

Nu e nimic extraordinar şi glorios în a prezenta pe sticla televizorului ce se întâmplă în lumea politică şi ce, bleah, spun politicienii. Nu-mi face nicio plăcere să citesc ştiri politice, să aud ce zic persoanele astea din cocina numită politică. Dar sînt de părere că oamenii de rând trebuie să ştie ce se întâmplă, cine le decide soarta, pe cine să aleagă, dacă aleg.

Chiar dacă pentru ei, politicienii, noi, alegătorii sîntem „pulimea„, chiar dacă se ceartă între ei, nepăsându-le de cei pe care îi adună – doar la televizor – în cuvântul „popor„, chiar dacă Stalin e posibil să fi avut dretate când spunea că nu e important cine cu cine votează, ci e important cine numără voturile, mă încăpăţânez să cred că a fi informat înseamnă să fii puternic, să poţi discrene între adevăr şi minciună, să poţi lua decizia pe care o crezi cea mai bună.

De aceea, la fiecare alegeri, de când lucrez în televiziune, am participat la „naşterea” unor jurnale şi emisiuni care să-i arate „judecătorului suprem„, telespectatorul, ce se întâmplă lângă el, în jurul lui. Poate aşa îl ajutăm să-şi facă o opinie, indiferent dacă e bună sau e rea. Principalul e că are o opinie.

Aşadar, respectăm tradiţia şi, alături de colegii mei din redacţia ştirilor TVS – reporteri, cameramani, monteuri, regizori de emisie, băieţii de la tehnic – vă invit să urmăriţi cele două jurnale de duminică, din ziua alegerilor. Primul e la ora 13, al doilea la ora 18. Conţin informaţii despre tot ce se întâmplă la votare.

Mai mult nu am vrut să facem, pentru că dezbaterile şi datele cu adevărat importante recunosc că sînt cele de la Bucureşti. Dar zic că bihorenii merită să aibă jurnale de ştiri despre faptele lor, opiniile lor. Aşa că, votează la TVS şi pe www.tvs.ro.

P.S. Noi nu sîntem o televiziune a vreunui mogul, deci nu avem interese ascunse. V-o garantez!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.