Ce-i ăla salam? Noi mâncăm cârnaţi!

„E” a încetat de mult timp să mai fie doar o literă din alfabet. Cred că nu există vreo persoană care să nu ştie că mănâncă în fiecare zi câteva sute de grame din litera asta. Vorbesc, evident, de substanţele chimice băgate în mai toate produsele alimentare. „Sînt dăunătoare„, zic medicii şi nu am motive să nu-i cred.

Aşa că, după ani şi ani în care salamul, parizerul şi Pepsiul cumpărate din ABC-ul de la colţul străzii ori din marketurile sufocate de shopingari făceau parte din dieta subsemnatului, am schimbat foaia. Am trecut pe apă minerală, ocazional bere, vin de casă 😀 ori o licoare de prună – buuuuună de tot, medicament de-a dreptul, dacă bei un deţ din când în când.

Şi, mai ales, am renunţat la mezelurile din magazine. Eu şi fata mea devenim, încet, încet, experţi în făcutul cârnaţilor. Parol! De aproape 5 luni cumpărăm carne tocată şi ne facem metri întregi de cârnaţi pe gustul nostru. Homemade! 😉 Ne-a ieşit bun din prima – evident, norocul începătorului, pentru că era prima dată când făceam noi doi singuri, singurei aşa ceva. O parte o uscăm, o parte o congelăm. E excelent. Sâmbătă am mai făcut o tură. Iar a ieşit buuuuuuun de tot. Aşa cum ne place.

Vom uita iar şi iar de E-uri, de magazin, de tot felul de produse aiurea. Apropo, eu zic că doar salamul de Sibiu mai merită cumpărat din comerţ. Restul… ciment, vorba cârcotaşilor! Noi mâncăm natural şi nu e chestie de fiţe, ci de sănătate!

(înainte de transformarea definitivă)

(un design atractiv 😀 )

(garsoniera unde cârnaţii stau în chirie câteva zile 😉 )

(un pahar de vin de casă e obligatoriu când faci bunătăţile de mai sus)

Ultimele două fotografii sînt şi ele „fără E-uri” 😀 Faţă de drumul distrus care trece pe lângă ea, pădurea e superbă. Nu puteam să trec  fără să-i fac nişte poze.

Fără categorie

4 Comments

    1. Încercăm şi noi, Happy Cook, să avansăm. Deocamdată, sîntem la început. Dar perseverăm. Recunoaştem, ne inspirăm şi de la tine, din blogul tău 😀 De la master avem ce învăţa.

  1. Deci sa iteleg ca faceti probe pentru viitoarea fabrica de carnati. Nu m-as fi gandit dar e buna idea. La inceput totul e mai greu dar experimentand inveti. La cat vandeti kila…?

  2. Mi-ai dat o idee. 😀 Şi încă una bună. Cât despre preţ, pentru tine sînt gratis. 😉 Poate te luăm asociat şi băgăm profit. Ce zici? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.