Amenda la normă

Ceea ce mulţi bănuiam sau ştiam, dar nu ni s-a confirmat niciodată oficial, a fost recunoscut aseară la Realitatea TV. Poliţiştii de la Rutieră au un plan de amenzi şi trebuie să „încalţe„,zilnic, cel puţin 10 şoferi. Nu contează contravenţia, contează ca banul să circule.

A fost sincer un reprezentant al sindicatului poliţiştilor, care ne-a spus verde în faţă că planul de amenzi e o cutumă a şefilor din Poliţie. Repet, noi, jurnaliştii, ştiam că un asemenea plan se punea la punct în urmă cu ani şi ani, doar că o aflaserăm din surse, nu din birourile superioare. Care, evident, negau orice informaţie de acest gen.

Nu ştiam dacă în ultima perioadă se mai practica amenda la normă, dar iată că un om din sistem spune că „încă se există„. Agenţii de pe teren primesc ordine de realizare a planului, pe care le execută, ca să nu rişte să-şi piardă postul. Asta ne arată că poţi fi amendat chiar dacă nu încalci nicio lege. Dacă TREBUIE să primeşti o amedă, tot ţi se găseşte ceva.

Mai am o nelămurire. Primisem zilele trecute o informaţie cum că radarele noi ale Poliţiei Rutiere nu funcţionau, chiar dacă au fost prezentate oficial. Se spunea că le lipseşte ceva piesă şi că nu a fost făcut instructajul. Iar asta venea după ce la Ştirile TVS am dat o ştire despre câte amenzi ar fi dat poliţiştii pe baza înregistrărilor noilor radare. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au negat informaţia.

La Timişoara s-a recunoscut existenţa unor probleme.

Fără categorie

2 Comments

  1. Adevarul e ca politica nationala de iesire din criza nascocita de alde boc &co asta e. Toate organele de control sa treaca la treaba si sa amendeze tot. Fiecare roman sa incaseze cel putin 10 amenzi pe luna si astfel problema crizei se rezolva. Brava boc? Premiul Nobel pentru economie pe 2010. Sa cresti mare si sanatos cum iti doresc romanasii neaosi.

  2. Hm, da!Am auzit cu ani in urma, ca cei de la OTL lunar trebuie sa dea amenzi de 4 mil. lei, ca sa iasa salarul lor.De politia am stiut, ca de ani de zile apelez pt. probleme si nu fac nimic, eventual manipuleaza.Din cules de peturi si gunoaie pe malul crisului nu vine nimic.Ce ari impartii primaria pt. premiu intre ele?Gunoaie?Ari primi ce ari merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.