Umiliţi de un stat cretin

Prefer să muncesc la patron toată viaţa sau să-mi fac o afacere decât să desfăşor o activitate – vorba de lemn a celor care fac legi în ţara asta – pentru statul care nu face altceva decât să-şi umilească propriii cetăţeni. Nu a încetat o clipă să-şi bată joc de toată lumea, preluând idioţenia comunistă de dinainte de ’89 şi adăugându-i noi şi noi cretinisme, pe măsura celor care îl compun. Căci statul e compus din oameni, care nu stau acolo ca să ne ajute, ci ca să ne mulgă de bani. Nimic pentru cetăţeni, totul pentru buzunarele îmbuibaţilor!

Dar şi dacă muncesc „la privat„, tot se găseşte o metodă să fiu umilit. Aşa cum se întâmplă când sînt obligat să merg pe drumurile de ev mediu întreţinute – ce glumă bună 🙁 – de statul român. Sînt trimis să stau să aştept ore ori zile în şir, să mă milogesc la funcţionari plictisiţi, nesimţiţi şi, pe deasupra, reduşi acum cu 25%, ca să ce? Să sprijin statul! Acum imbecilii ăştia s-au săturat să ne pună doar la o coadă, pe la Finanţe. Acum au decis să tripleze nervii contribuabilului român şi l-au trimis la CAS, AJOFM şi Casa de Pensii. Totul ca omul să dea bani statului! Iar singura vină a celui trimis ca sclavul la coadă este că s-a declarat PFA sau câştigă banul din drepturi de autor sau convenţii civile.

Pe lângă asta, marţi, în penultima zi de depunere a declaraţiilor, HABAR NU AVEAU CEI DIN INSTITUŢIILE UNDE TREBUIAU SĂ MEARGĂ OAMENII CE TREBUIE SĂ FACĂ. Funcţionarii se bâlbâiau, se contraziceau şi ne trimiteau de la unii la alţii. AJOFM-ul a refuzat să vorbească, iar CAS-ul nici nu ştia ce are de făcut.

Ce vină am, pentru că şi eu sînt plătit pe drepturi de autor, sau alţi 500 de mii de români ca mine că ne câştigăm banul în acest fel, ABSOLUT LEGAL? Nu comentez justeţea deciziei de a impozita cu şi mai mult acest fel de dobândire a banilor. Dar mă enervează cumplit să fiu trimis prin trei instituţi, lună de lună, să sponsorizez un stat falimentar din toate punctele de vedere.

Între timp, şmecherii, maneliştii şi ţeparii fac bani fără număr. Nu l-am văzut pe niciunul stând la cozi să alimenteze fondurile de şomaj, sănătate ori pensii. Doar amărăştenii fac asta, nu? Figuranţii i-o trag statului şi o duc bine. De restul, doar Dumnezeu mai are grijă!

Iar politicienii au preferat să se acuze reciproc, decât să sară vreunul să propună modalităţi de reglementare a situaţiei. Evident, nu aveau nimic de câştigat din asta. Ba, poate chiar pierdeau; bani de la buget cu care să-şi sponsorizeze partidele de nimic din care fac parte. Toţi sînt o apă şi un pământ, dar asta e o altă discuţie…

Dacă ăştia 500.000 de români am refuza să fim umiliţi şi nu am plăti nimic? Ce s-ar întâmpla? Ne-ar retrage cetăţenia?

P.S. Mama are 5,5 milioane pensie, după 35 de ani de muncă şi de contribuit cu bani la fondul de pensii. Tata n-a apucat să încaseze banii, puţini şi ăia, după 40 de ani de muncă. Probabil că primea şi el tot echivalentul a 100 de euro. Şi să nu-ţi bagi piciorul în statul român?

Fără categorie

2 Comments

  1. Totul pleaca de la amatorismul, incompetenta sau reaua vointa a celor care ne conduc. La orice nivel. Politizarea functiilor de conducere a dus la aberanta situatie de a fi condusi de oameni fara nici o pregatire in domeniul in care il conduc si a caror decizii luate dupa ureche, fac praf si pulbere sistemele care ar trebui sa ne faca viata mai usoara??!!! Suferim in mod cronic de fanariotism si personal nu vad nici o rezolvare de moment a situatiei. In mod sigur guvernul actual este depasit de situatia creata tot de deciziile aberante luate de jumatate de an incoace. Sub masca de oameni sobrii se evidentiaza incet incet o uriasa nebuloasa ce transcede spre o frica patologica de necunoscut. Acesti maestrii ai cuvintelor mari se transforma de la zi la zi in hilare maimute ce arunca jigniri, amenintari si minciuni spre acest popor nenorocit, credul si iertator. Ne meritam soarta. Cineva zicea la un momet dat ca fiecare natie are conducatorii care ii merita. Nimic mai adevarat. Suntem lasi, fricosi, hoti, profitori, lingai iar cei putini dintre noi care vor sa schimbe lucrurile sunt loviti in cap de slugarnicia celor care vremelnic ocupa un post de putere.

  2. Tot mai putini oameni reactioneaza. Majoritatea iau ca pe ceva normal anomaliile din sistemul de stat. Nu le mai pasa. Iar puternicii zilei profita si infing si mai mult cutitul in popor. Ne testeaza limita. Poate cand o sa ne incoloneze si o sa ne trimita la un nou canal sau o sa impuste in vreo padure o sa ridicam cuminti doua degete si o sa soptim „Da’ nu e corect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.