Presă, jurnalişti, patroni, opinii, şuturi, bani, meserie, deontologie, interese

Victor Ciutacu despre jurnalistică:

Eu (şi sunt mulţi alţii ca mine) iubesc meseria asta (pe care o fac bine), trăiesc exclusiv din ea. Mă deranjează teribil când cineva (oricine) încearcă să-mi sufle-n ciorbă. Nimeni nu-i obligat să ne placă pe noi, ziariştii. Şi nici să ne plătească pentru a ne desfăşura profesional. Dar, dacă tot se-ntâmplă ca unii să decidă s-o facă, ar fi bine să afle (fie şi cu întârziere) că, indiferent de care parte a oglinzii strâmbe te poziţionezi, respectul se câştigă greu şi se pierde instantaneu.

Doamne, ce bine le zice! Restul puteţi citi pe Jurnalul Naţional.

Fără categorie

3 Comments

 1. Eu cred in continuare ca marile trusturi de presa sunt aservite politic. Interesele sunt prea mari. Deasemenea sunt foarte putini jurnalisti din presa centrala care sunt cu adevarat independenti. Presa locala e mai curata. Nu sunt forte financiare care sa se razboiasca. In Bucuresti trebuie sa fii caine sa reusesti. Altfel te mananca lupii.

 2. Citatul e ok. SPUNE multe. Dar, in gura mercenarului Ciutacu e curata blasfemie.
  Adica s-o zicem p-aia dreapta. El, Ciutacu, impreuna cu Gadea si Badea sunt impreuna, o mare rusine pentru ceea ce insemna jurnalist, constiinta, coloana vertebrala si bun simt. Soldati credinciosi ai lui Voiculescu, cei trei sunt decat o sleahta de executanti ordinari ai stapanului Felix.
  Oricum e misto intrucatva, ideea de a legitima emisiunile lui Gadea cu prezenta lui Ciutacu in emisiuni, dat find ca este preceput emanand un iz mai putin strident de abjectiune decat ceilalti.

 3. Acu’ o juma’ de oră, am fost în bucătărie şi am zis:
  bagă tu laboşu’n cuptor să se încălzească mâncarea.
  Doar ca jumatea mea nu ştie cei aia laboş…

  A vrut sa afle… i-am arătat pe DEX online,
  s-a lămurit…
  Doar că eu am mai văzut şi laboşu’ ăsta.
  Bun…
  Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.