Nunta de la Londra – live de la TVS

Când scriu postul ăsta, toate televizoarele din redacție, din emisia TVS și din biroul conducerii și al contabilității sînt comutate pe posturi care transmit nunta de la Londra. Apropo de asta, OTV-ul, care în vremurile bune transmitea late-night-show-ul de succes apocaliptic „Nunta la români„, n-a mai băgat breaking-news din studiourile din Anglia. Probabil pentru că DD era angrenat în lupta electorală dintr-o comună din Constanța, unde PP are candidat. Așa că, la fel ca 10 TV și Eurosport, a introdus un newsalert cu teleshopping. 😀

Pauză: acu’ episcopul i-a declarat soț și soție. Moment de descătușare al lui Geri, cameramanul nostru, care e fericit și se ridică de pe scaun să meargă până la montaj. Clipe înălțătoare: se cântă la orgă. Apropo, la noi ar fi performat Salam sau Vijelie. 😉

Continuăm să ne benoclăm pe ProTV, care a tradus „realtime” tot discursul cu „Ne-am adunat aici… O iei? Îl iei?” Gabi Andor, monteurul de la producție, stă cu șapca pe cap și privește meditativ la ecranul cam prăfuit.

– Dacă peste ani și ani mă întreabă nepoții cum a fost nunta prințului, io ce să zic? Că am fost cu Emil la Penny, să-mi iau de mâncare?

Corectă justificare ca să rămâi înțepenit în fața televizorului ca să vezi cum lumea bună a planetei, dornică doar de imagine, își etalează toaletele, uniformele și bijuteriile pe toate posturile mondiale. Le zice fain Vlad Mixich, pe hotnews, că nunta ar fi celebrarea „mondenității sclipitoare a unei societăți obsedate de cultul imaginii.

Sună o colegă. S-a terminat conferința de presă a ministrului Sănătății Cseke Attila, de la Spitalul Municipal din Oradea.

– Și pentru asta mă deranjezi în timpul nunții?! Că acum vorbește popa! 😀 😀

Câteva minute mai târziu, Robi, cameramanul Florinei, e blazat și s-a proptit de un calculator, evident dezinteresat de cuplul princiar. Clar, nu-i evreu niciunul din cei de la tv. Pro-ul a trecut de la traducerea scrisă la dublare, așa că pot să stau și eu să scriu pe blog. Nu de alta, dar de la birou nu vedeam traducerea scrisă și trebuia să mă trag mai aproape de ecran.

– Faină rochia, remarcă Florina, împărțită între subiectele conferinței ministrului și invitațiala nuntă adresată de Pro.

Mda, e albă și lungă. Rochia. Conservatoare, ca englezii în zilele cu ploaie. Că azi a fost soare la Londra și s-au manifestat ca galeria lui Dinamo. Englezii, desigur.

Am rămas singurul din redacție care se ascultă ce se întâmplă cu prințul William și Kate Middleton. Sincer, devine plictisitor. Mai târziu, cică, va cânta Beyonce. Vax albina! Neinteresant total! Ăștia nu au auzit de Ovidiu Komornik – „Mireasa mea„? 🙂

Încă o pauză. Serioasă, de data asta. Cântă un cor. Superb, pe bune…. Pfaiiiiii! Bagă Pro-ul publicitate! 🙁

A revenit Geri în redacție. Cred că am scris suficient, am și altceva de făcut. Îl aud cum explică:

– Peste ani, nepoții nu mă vor întreba dacă am văzut nunta de la Londra, ci de ce nu mor o dată, să le las lor garsoniera moștenire!

Abstract.

P.S. Între timp, pe malurile Dâmboviței s-a decis ca Vântu să stea la „catedrala” Direcției Cercetări Penale timp de 29 de zile. E și ăsta un alt moment istoric – rearestarea unui mogul.


P.S. 2 În ora care a trecut de când am publicat postul au mai apărut câteva întrebări: Cine fură mireasa? Cât se dă ca dar? Cu câte camere se înregistrează nunta și de către cine? 😉 Cât a costat meniul de nuntă? Deocamdată nu avem răspunsuri.


Fără categorie

3 Comments

  1. Treaba cu nunta de la Londra ma lasa rece. Doi oameni ce mai fac un pas in viata. Atat. Care este minunea? Oamenii sunt atat de indobitociti de clasa conducatoare incat au ajuns sa creada ca regalitatea e o entitate superioara menta sa ne conduca. Iar noi, pulimea, trebuie sa ne acceptam statutul inferior si sa hamalim spre huzurul lor si sa asteptam cate un oscior de ros si cate o nutnta la care sa ne inchinam. Realitatea este dura…banii te ridica in rang…
    Asa ca treceti la facut bani si lasati nuntilepentru sambata noaptea cum e normal.

  2. :)) M-au terminat si pe mine astia cu nunta lor… De parca pe noi ne intereseaza nunta lor si altceva mai bun nu avem de zis sau de facut… dar a facut probabil rating… 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.