Blestemul lui Șerban Huidu

Am râs la „Cronica cârcotașilor” și l-am admirat pentru că nu se ferea să-i ironizeze pe idioții și parașutele din politică și din așa-zisa viață mondenă românească. Am simțit un fior când am auzit de accidentul de ski din Austria și mi-am dorit să se facă repede bine. Poate dintr-un soi de egoism, pentru că voiam să-l văd cât mai repede la „Cronică„. Mă enerva când îl vedeam că intră în războaie verbale cu inamicii din presă, deși, câteodată îl înțelegeam – și pe mine mă enervează retarzii care mă judecă și mă fac în fel și chip fără să mă știe, doar că mă abțin să le răspund – câinii latră caravana trece.

Din câte spun anchetatorii, în accidentul de duminică, Șerban Huidu a cauzat un accident în care au murit doi oameni – Dumnezeu să-i ierte! erau nevinovați -, pentru că mergea cu viteză pe o șosea umedă. Mă miră că a făcut asta: declarase la un moment dat că apariția celor doi copii în viața lui l-au făcut mai responsabil. Acum a demonstrat, însă, contrariul și va răspunde pentru fapta lui exact cum, ciudată alăturare, va răspunde orădeanul Paprika. Oricine orice ar zice, ambii au încălcat reguli elementare de circulație și prin asta au retezat vieți. Diferența stă în caracterul celor doi și în statutul social, clar în favoarea „cârcotașului„.Legea, însă, e clară și toți trebuie să plătească, fără diferențe de statut ori notorietate.

În plus, cred că e timpul ca Șerban Huidu să se retragă din televiziune, deși „Cronica” nu va mai fi niciodată întreagă fără el. Un adevărat blestem – unii îi zic ghinion – îl lovește din toate părțile și, mai ales, din ce în ce mai des. „A criticat prea multă lume, era ironic și infatuat și de acolo i s-a tras!” Poate, cine știe. Ironic – da, infatuat – nu prea cred, deși nu-l cunosc direct. Oricum, e un om suferind. Acum a omorât doi oameni și, o dată cu pedeapsa pe care i-o dă legea făcută de oameni, îl mai așteaptă una la care îl condamnă morala: interzicerea de a mai critica pe alții. Nu mai are voie, chiar dacă știu că întâmplarea pe care a provocat-o îl va urmări și o va regreta întreaga viață. Nu are voie să cadă în greșeala pe care au făcut-o alții, care au ucis în accidente, după care ne dau lecții de morală și de caracter.

Când tu greșești, nu-ți poți permite să arați paiul din ochii altora. Nu te mai crede nimeni.

P.S. Sărmanii cu duhu’ de la televiziunile de știri au început să politizeze accidentul. Să comenteze că sînt mulți care își iau carnetul pe pile ori că puterea și opoziția nu au votat nu știu ce modificări la codul rutier. Jenantă atitudine, jegurilor!

Fără categorie

2 Comments

 1. Blestemul lui Huidu, ghinionul lui Huidu. Partial, sunt de acord. Dar parca mai mare e ghinionul nefericitilor care s-au aflat in Loganul ala. Ce putin le-a lipsit ca aceasta duminica sa si-o petreaca in familie! Ajungea ca Huidu sa nu-si fi revenit in urma accidentului de pe partia de schi sau sa fi fost destul de constient sa nu se urce la volan daca nu e complet refacut.
  Ciudata viata traim…
  Iar acum stam si desfacem firul in patru la televiziuni… e un accident, ca atatea care se intampla de-a lungul unui an pe drumurile din tara noastra draga. Mai mult, acum ne luam de politisti ca de ce dau declaratii presei dupa accidente si folosesc formularea „vinovat pentru producerea accidentului este conducatorul masinii…”. Ca ei nu sunt in masura, intr-un caz penal, sa spun cine e vinovat. Pentru asta exista procuror, judecator. Ok, accept argumentul, dar acum va dati seama de asta? Aceste declaratii exista de cand exista presa in Romania. Dar acum ca „unul de-al nostru” face accident, facem tot posibilul sa-l protejam si sa ajungem la concluzia ca daca exista autostrada intre Bucuresti si Brasov nu se intampla nimic. Huuuooo…. sa faca puscarie politicienii pentru ca nu au facut autostrada (mi-ar surade ideea sa ajunga la puscarie majoritatea politicienilor de dupa 1990, dar nu din motivul asta).
  Pe principiul asta ne punem toti sa furam si sa faca puscarie pentru noi politicienii, pentru ca traim intr-o tara in care chiar daca ai un loc de munca nu poti sa ai un trai decent.
  Asa cum e tara asta, asa e si presa romaneasca. De cacat.

 2. E vorba de inconstienta in mod cert care a avut drept rezultat o tragedie . Pentru familiile celor trei morti in mod deosebit. Ramane pentru Huidu sa reuseasca sa treaca peste eveniment pentru ca viata merge inainte fie ca vrem noi sau nu vrem. Totul trebuie tratat cu calm si cu sange rece. E chiar obligatoriu in asemenea cazuri ca nimeni sa nu se pripeasca si sa ia decizii sub imperiul simtamintelor de moment. Sunt sigur ca legea va fi aplicata iar condamnarea de 3 ani cu suspendare i se va aplica. Chiar si executarea nu mi se pare grea in cazul lui. Cand te urci la volan si-i dai talpa iti asumi inevitabil si riscul ca seara sa nu mai dormi in patul tau. E necesar pentru el insa sa reuseasca sa atenueze revolta familiilor celor disparuti explicandu-le modul in care a gresit. Cat despre televiziune… cred ca el e constient ca ce a fost, a pierdut.
  Sa se consoleze cu gandul ca desi va plati pentru greseala lui, macar familia e in regula.
  Cate se mai intampla pe drumuri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.