Dilema corespondentului: Realitatea sau RTV?

Ruptura dintre echipele de la Realitatea intră acum într-o altă fază: atragerea de partea uneia dintre cele două tabere a corespondenților din teritoriu. Adică a oamenilor pe care se urlă de dimineața până seara ”fugi acolo, dincolo!”, ”când îmi trimiți știrea?”, ”când îmi trimiți imaginile?”, ”de ce nu răspunzi la telefon?” ori ”ia-mi sincron de la ăla, de la celălalt, nu mă interesează cum ajungi”.

Acum au redevenit importanți, evident, după ce actorii mari de la București și-au jucat partitura. Șefii își aduc aminte că și corespondenții sînt importanți în ecuația unei televiziuni de știri. Mai mulți oameni din teritoriu ai Realității au fost contactați ca să meargă la noua RTV. Li s-a spus să predea camerele video – cei care le-au primit de la Realitatea -, că vor primi altele în loc, mai moderne. La fel și cu mașinile.

Unii corespondenți au camerele lor, deci nu au ce să predea, dar cred că s-ar bucura să primească altele, mai evoluate. De mașini, ce să mai zic – e eterna problemă a corespondentului: mulți se descurcă așa cum pot, chiar dacă au autoturism de serviciu.

Acum rămâne să decidă fiecare. Unii țin la brand, vorba patronului cu un grup puternic din Israel în spate. Alții sînt mai pragmatici: ”Până să vină Ghiță, primeam cu greu salariul, cu întârzieri. De când e el la șefie, primim banii la timp.” Dileme, dileme…

Sînt tare curios cine cu cine va merge. Se va vedea și pe post – la Realitatea pe toate cablurile, la RTV pe net și încet, încet pe cabliști. Oricum, mulți alți jurnaliști din teritoriu cred că vor fi contactați de cei rămași fără corespondenți într-o zonă sau alta. Ceea ce nu-i rău deloc.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.