Youtube, deci exist: Dacă vrei ceva, du-te și ia! Punct!

Astăzi am trei clipuri, nu unul. MERITĂ!

Nu-s mironosiță și recunosc: am privit, ca tot țugulanul, la filmul care rula pe toate posturile TV, mai ales pe cele de știri, și în care actor principal a fost Gigi Becali. Am urmărit reacții, m-am enervat sau am aprobat, iar la final de zi de luni mi-am zis: ”Gata! M-am săturat de toți indivizii care fac paradă pe ecran! Toți sînt o apă și-un pământ…

Am o părere clară despre cazul proprietarului de palat, club de fotbal și birou parlamentar, dar asta e o discuție pe care o voi detalia altădată.

Am lăsat la o parte televizorul și am preferat să navighez pe youtube, unde am găsit niște scene dintr-un film care mă emoționează teribil ori de câte ori îl văd. Pursuit of happiness” – ”În căutarea fericirii”, cum a fost tradus la noi – este pelicula în care Will Smith face poate cel mai bun și matur rol al lui de până acum. Povestea adevărată a tatălui (Chris Gardner – dacă sînteți curioși să aflați ceva despre el) obligat să-și crească băiatul în cele mai nasoale condiții, a omului care face orice pentru a-și păzi copilul și a-i da tot ce are nevoie e absolut impresionantă, iar fostul ”man in black” joacă minunat și emoționant  alături de fiul său din viața reală.

[tube] http://www.youtube.com/watch?v=ForpCAKRIMY [/tube]

Din toate scenele tulburătoare ale filmului, mi-au rămas în minte câteva, alături de un mesaj care se potrivește atât de bine oamenilor care vor să facă ceva important în viață:

”Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu poți să faci ceva! Dacă ai un vis, trebuie să ai grijă de el! Dacă oamenii nu pot face ei înșiși ceva, îți vor spune că nici tu nu poți să faci! Dacă vrei ceva, du-te și ia-l! PUNCT!”

 

[tube] http://www.youtube.com/watch?v=DvtxOzO6OAE [/tube]

Sînt vorbele unui om care a învins toate greutățile vieții și a ajuns milionar. Unul care a știut să lupte, să fie uman și, da, da, chiar să plângă.

[tube] http://www.youtube.com/watch?v=bklNWWoJyzE [/tube]

Și acum, oameni dragi și buni, să ne gândim câți dintre noi sîntem nemulțumiți de viața pe care o avem, dar nu facem nimic să o schimbăm. De teamă sau din comoditate, naiba mai știe! Câți ne plângem că viața nu ne-a dat nimic, deși avem o casă în care să locuim – nu stăm pe străzi, ca personajul lui Will Smith – și o familie pentru care să luptăm? Câți ne urmărim cu îndârjire visele și nu abandonăm la prima piedică? O viață avem și nici pe aceea să nu o trăim fericiți!

E cazul să ne trezim și să trăim frumos și confortabil! Și, așa cum sînt convins că ar spune cel pe care îndrăznesc să-l numesc colegul și amicul meu de internet Dacian Palladi, să ne gândim că Dumnezeu ne va călăuzi mereu și ne va păzi visele. Iar dacă vrem ceva, să mergem și să luăm. Fără să lăsăm pe nimeni să ne oprească și să ne calce în picioare. PUNCT!

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.