Zi de vară – caniculă, bronz, slăbire şi furtună

Îmi plac aplicaţiile astea deştepte care cutreieră netu’ şi care îţi spun, în timp real, câte calorii omori dacă alergi x kilometri. Câţiva amici din lumea virtuală îşi afişează non-stop cât de fantastică 🙂 a fost alergarea şi în câte grame de grăsime arsă se traduce asta.

Nu neg că şi eu aş da la o parte substanţa nesănătoasă, care provoacă strâmbături nervoase când mă întâlnesc cu oglinda. Dar nici nu mă îndeamnă inima să mă bag la alergări prin oraş. Am încercat asta cu mulţi ani în urmă, cu colegul Emil, când ne începeam ziua cu o fugă şi gâfâituri pe malul Crişului Repede. Acum am îmbătrânit… şi parcă doar un baschet m-ar mai salva. 😉

În schimb, îmi place munca la ţară. Atenţie! Nu săpatul, adunatul fânului ori curăţatul la animale, ci muncile care îmi plac şi le execut cu o oareşce doză de plăcere. Adică, mă delectez cu tăiatul ierbii – am o maşină la promoţie pe care tocmai am reparat-o după 3 ani de folosire intensă -, îmi place să întreţin curăţenia în faţa casei şi în curte ori să îngrijesc pomii din livadă. Câteodată mă apucă hărnicia extremă şi mai vopsesc un gard, poarta sau sap nişte plante prin grădină (nu multe, ca să nu mă obişnuiesc 🙂 )

Iar dacă toate astea se împletesc şi cu un bronz cum scrie la manual, chiar că mă simt bine. Sâmbătă, de exemplu, mi-am mai adăugat un strat de mediteraneean lucrând în soarele de 40 şi ceva de grade, că nu aveam pic de umbră la îndemână. Dar am şi dat jos din învelişul protector, pentru că mă transformasem la un moment dat în cascadă, nu altceva. 😉  Am încercat să compesez cu litri întregi de apă – mai ales – şi bere, ceea ce a dus la creşterea debitului cascadei.

Dacă ar fi fost să trag linie, din cele câteva activităţi muncitoreşti în aer liber am împuşcat calorii cu sutele, am pus la punct treburile gospodăreşti – aici am împărţit totul cu Neia mea – şi am înegrit şi mai mult pielea şi aşa şmeadă a subsemnatului. Trei într-unul, ca detergenţii! 😀

Iar ca ziua mea de vară să fie una clasică, am încheiat-o cu o furtună. Se anunţa cu grindină după atâta căldură, dar după ce făcut simţită prezenţa timp de câteva minute, gheaţa… s-a topit!

[tube] https://www.youtube.com/watch?v=we7Kxu5eAG0 [/tube]

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.