Cea mai lungă zi din an, cea mai caldă din 2013

A fost azi cea mai lungă zi din an, că doar am bifat solstiţiul de vară în calendar. Dar a fost şi cea mai caldă. Am parcat spre seară maşina la umbră, am lăsat-o acolo cam o jumătate de oră şi mi-a indicat o temperatură care m-a topit.

cea mai calda zi din 2013

Aşadar, la ora 8 seara au fost 38 de grade între betoanele Oradei. În sat, în sudul judeţului, erau la ora 10 seara 29 de grade. Transpirăm stând în casă, la răcoare – deşi cuvântul nu-şi regăseşte în acest caz nicio valoare. Am ajuns să punem apa şi berea – berile, de fapt 😉 – la congelator, ca să le putem bea.

Mai adaugăm la asta ţânţarii care au semnat un pact de colaborare între roiuri şi atacă în mega, giga, hecta-roiuri. Mi se dublează transpiraţiile doar când îi aud… Teribil început de vară!

Mă răcoresc puţin la gândul că meteorologii anunţă că de duminică se răcoreşte. Că vor veni norii şi nu vor trece ca pe strasse pe la noi, ci vor aduce ploi şi răcoare. Pfuaiii, abia aştept!

nori si camp1 nori si camp4

P.S. Norii din cele două fotografii sînt ca în poezia eminesciană – azi îi vedem şi nu-s. 😀 I-am fotografiat zilele trecute, dar abia acum, lovit de caniculă, mi-am adus aminte de ei. Să vină cât mai mulţi, fără furtuni, numai să ne răcorească!

Fără categorie

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.