Bradul de Crăciun din centrul Oradei

Neia mea știe: sînt pasionat de brazii de Crăciun! Îi fotografiez și filmez din toate pozițiile, mă încântă strălucirea parcă fermecată a globurilor și jocul luminilor colorate. Evident, vânez toate bomboanele puse pe crengi – un gest reflex, care mi-a rămas din copilărie – și aprind toate steluțele, artificiile, fără excepție. 🙂

Apropo de cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, interesant e că de atunci când vârsta îmi era formată dintr-o singură cifră 😀 nu am nicio fotografie cu bradul împodobit. Știu doar că Moșul 😉 îl împodobea până la vreo 6-7 ani, când i-am descoperit pe ai mei ducând cutia cu globuri, beteală și luminițe în camera unde era amplasat bradul an de an.

Am recuperat la greu în ultimii ani, când nu a rămas neimortalizat niciun glob din pomii împodobiți acasă, cu Neia mea.

Pe scurt, mă fascinează bradul de Crăciun, pentru atmosfera pe care o aduce, pentru mirosul acela care mi-a intrat în subconștient încă din copilărie.

De aceea, luni, când în centrul Oradei a fost amplasat bradul de Crăciun am pus mâna pe modernul și inteligentul meu telefon LG și i-am folosit cei 13 megapixeli ca să imortalizez momentul. Am urmărit toate etapele sale, de jos, din piață, dar și din Palatul Vulturul Negru. Asta în timp ce, dintr-un balcon învecinat, colegul Jozsi manevra camera video, iar cei din emisie au transmis în direct amplasarea pomului înalt de 12 metri în Piața Independenței.

brad Oradea1 (2)brad Oradea1 (4)brad Oradea1 (6)brad Oradea1 (7)brad Oradea1 (8)brad Oradea1 (10)brad Oradea1 (12)brad Oradea1 (13)brad Oradea1 (14)brad Oradea1 (15)

A durat ceva până a fost pus la loc și urmează să fie și împodobit. O să revin cu fotografii din acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.