Moș Crăciun, jocurile de altădată și Angry Birds

Când eram de vârsta mersului la grădiniţă, așteptam cu înfrigurare – oricât de cald se simţea în casă de la soba de teracotă – dimineața Crăciunului. Știam că peste noapte moșul trecuse și lăsase sub brad cadouri pentru mine și fratelo. Eram amândoi atât de fericiți și nerăbdători, încât rupeam hârtia în care erau împachetate darurile.

Ne bucuram pentru cărțile și jocurile pe care le primeam. Tot atunci am avut prima tentativă, eșuată 🙂 , de a învăța să cânt la o chitară din aluminiu vopsit. Nimic nu era electronic, cu excepția unor tancuri și mașinuțe care își aprindeau luminițele după o logică pe care bănuiesc că și producătorul o înțelegea vag.

Dar era frumos! Și, să nu uit, după ce oboseam jucându-ne „Nu te supăra, frate„, golf sau fotbal cu jetoane, dădeam fuga afară, să ne batem cu zăpadă și să ne tăvălim în stratul gros de nea depus în timpul nopții.

Crăciunul nu și-a pierdut nici acum din farmec.

Doar că s-a schimbat puțin, pe ici, pe colo. Chiar dacă ne-am maturizat și am identificat clar cum stă treaba cu Moșul 😉 , tot mai simt bucuria copilăriei când văd un copil care fuge și apucă, într-o învălmășeală de așteptări, bucurie, emoție și chiote, cadourile de sub brad.

Așa cum face, an de an, nepotul meu Vlăduț. Pardon, Vlad, că e băiat mare – clasa a doua 🙂 . E drept, acum bănuiește el ceva în legătură cu Moșul ăsta, care a venit doar luna asta de vreo trei ori. Culmea, tot de atâtea ori au trecut pe la el rudenii și prieteni. 😀 Dar nu pune prea multe întrebări – evident! 😉 –  și e atât de fericit când se uită în pungile de cadouri. Mai ales când acolo e păpușa Angry Birds preferată. Mai importantă chiar decât un elicopter care zboară. Și care i-a făcut cu ochiul mai mult lui taică-său, ce l-a butonat întruna. Nu neg că și eu am făcut același lucru. 😀 Dar pentru Vlad tot păsările nervoase au fost mai importante.

vlad craciun1 vlad craciun2

Indiferent de cadourile primite, indiferent că lucraţi sau sînteţi liberi (bugetarilor!) vă doresc să fiţi sănătoşi, frumoşi la suflet şi la chip, puternici, optimişti şi cu bani în conturi. 😉 Atâţi câţi să vă ajungă să trăiţi liniştiţi!

Toate acestea să vă fie cadourile de Crăciun, de care să vă bucuraţi întotdeauna!

Şi mai presus de orice, vă urez să fiţi fericiţi alături de cei dragi! Aşa cum mă simt eu alături de Neia mea şi cei dragi din jurul nostru! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.