„Insulele” care ucid oameni pe drumurile din Bihor – VIDEO

Prima dată când am trecut pe lângă ele, am redus viteza la minimum şi am făcut manevrele la fel ca un începător. Ştiu, se poate zice că-ş un pic nevricos, dar prefer să mă târăsc ca melcul decât să dau în gropile şi obstacolele scoase în cale de „senzaţionalele” drumuri din Bihor.

Sînt denumite pompos „insule de calmare a traficului„, dar s-au transformat în adevărate arme letale pe drumurile din Bihor. Vorbesc despre acele alveole de pe drumul Oradea – Salonta (sînt şi pe şoseaua spre Valea lui Mihai), puse la intrările şi la ieşirile din localităţi, cu scopul de a-i tempera pe vitezomani.

Făcute după modelul din Ungaria, aceste insule au fost adaptate într-un mod tâmpit în România, în sensul că bucla este făcută nu doar pe sensul de intrare în localitate, ci şi – total ilogic – pe cel de ieşire, unde şoferii tocmai că ar trebui să accelereze, nu să frâneze.

Pe lângă asta, au nişte borduri de neam prost, prea ridicate, care pot duce oricând la accidente.

Prost semnalizate, ele au avut până acum exact efectul opus: au provocat accidente, în care au murit oameni şi au fost distruse maşini. La asta s-a adăugat şi prostia unor şoferi, care se cred Vettel şi transformă şoseaua în circuit de Formula 1. Cum a făcut-o şi un tip, care, circulând cu viteză, a văzut prea târziu „insula” din Nojorid, a frânat prea târziu şi, după ce a încălcat bordura, a ricoşat pe contrasens. S-a oprit în şanţ, nu înainte de a se lovi de o maşină de pe contrasens. El a scăpat acum, alţii nu!

Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere – accidentul cu una din aceste insule e la minutul 1:09.

Multă lume i-a înjurat pe poliţişti. NU AU DREPTATE!

O spune unul care a discutat cu ofiţerii de la Circulaţie şi care ştie cât au încercat poliţiştii să-i oblige pe cei de la Drumuri să schimbe alveolele. Să elimine bucla de pe sensul de ieşire, să scoată bordurile idioate şi să fie semnalizate ca lumea. AU FOST IGNORAŢI, deşi au dat amenzi, au ieşit chiar şi în presă să spună despre insulele unde au murit mai mulţi şoferi, au intervenit peste tot, dar nimic.

Cei de la Drumuri îşi bat joc de toată lumea şi probabil că vor mai muri oameni până când se vor lua măsuri. Şi atunci cum îi poţi numi pe cei care nu i-au măsuri şi care, prin indiferenţa lor, lasă să se producă accidente mortale?

Dar dacă în locul unei victime a „insulelor” ar fi cineva din familiile lor?

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.