Munții de gunoi de prin cartiere și băieții cu sacii plini de flacoane

Invazia – nu pot să-i spun altfel – de sărbători din magazinele patriei a lăsat urme după sărbători. De această dată, în tomberoanele din cartierele Oradei, unde tot locatarul care s-a respectat de Crăciun și de Revelion a deversat tot ce (n-)a mâncat și tot ce (n-)a băut.

Și s-a consumat din greu de sărbători, pentru că pubelele s-au dovedit neîncăpătoare pentru avalanșa de gunoi aruncat cu sârg din mii de apartamente. Chiar dacă muncitorii de la salubritate au lucrat non-stop, tot nu au putut face față revărsării de lucruri – utile, inutile, folosite sau chiar nou-nouțe. Așa că au apărut imagini de genul acestora, surprinse imediat după Revelion în Rogerius.

gunoi in curtea blocului4

Și cum nimic nu se pierde, ci totul se transformă…

…valul de deșeuri din tomberoane – inestetic, dar pe cine mai interesează, dacă avem burta plină? -, așadar tsunamiul ăsta de gunoaie a devenit sursă de profit pentru unii. Evident, nu se îmbogățesc, dar măcar își asigură mâncarea pe a doua zi adunând și vânzând peturile găsite cu sutele în fiecare pubelă. Au demonstrat-o doi „investitori„, care au pus mână de la mână, au apucat un sac baban și au strâns în el orice flacon de plastic au găsit. În timpul serviciului au mai reușit să dea pe gât câte o gură de suc din care gazul s-a dus demult, dar coloranții nu.

Că diviziunea muncii nu-i vorbă goală au demonstrat-o și băieții, care și-au împărțit atribuțiile. Unul scotea peturile din tomberon, celălalt le călca în picioare 🙂 ca să nu ocupe prea mult spațiu în sac. După care, împreună, cum le stă bine unor parteneri, au adunat plasticele și s-au orientat spre următoarea oportunitate.

Nu mi-am propus să iau în derâdere pe cineva. E doar o poveste despre gunoaie aruncate după sărbători, peturi și oameni care trăiesc cărând saci imenși în care adună ce găsesc prin pubele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.