Guest post – Adi Ciucuriță: Personajele de care nu avem nevoie

Se spune că puterea îmbată! Şi tind să dau dreptate acestei vorbe, pentru că altfel nu pot să-mi explic atitudinile unora! Cel mai bun exemplu vine din baschet, acolo unde CSM Oradea şi Asesoft Ploieşti se pregătesc pentru finala campionatului. M-a şocat declaraţia unui personaj implicat direct! E vorba despre Alex Iacobescu, preşedintele Asesoftului, care a considerat de cuviinţă să îi răspunde managerului de la CSM Oradea, Şerban Sere, care declarase înainte de plecarea spre Ploieşti că Oradea îşi doreşte să obţină măcar o victorie în deplasare. O declaraţie care l-a supărat atât de tare pe şeful Asesoftului:

„Am luat la cunoştinţă declaraţia tovarăşului Şerban Sere. Având în vedere că am trecut un hop important în faţa unei echipe cu tradiţie, împotriva căreia am jucat atâtea finale câte sezoane are Oradea în Liga Naţională…”

2-PONTA-GHITA-IACOBESCU-IACOBESCU-2 A. Iacobescu, alături de V. Ponta – foto: nasultv.ro

Bun, să ne oprim aici!

Trecând peste sarcasmul nereuşit al cetăţeanului Iacobescu, nu înţeleg care e legătura dintre numărul de finale jucate de ei şi numărul de ani pe care îl avem noi în Liga Naţională! De când tradiţia joacă baschet? Sau ar fi trebuit să ne întrebăm şi noi ce căuta Asesoft în finală în urmă cu vreo zece ani, când echipa lor abia se înfiinţase?

„Port un respect deosebit faţă de Oradea, datorită faptului că este oraşul de adopţie al singurului baschetbalist care mi-a fost mai mult prieten decât jucător. Apreciez investiţiile de la Oradea, dar nu apreciez tonul superior pe care Sere îl afişează. Îi transmit că persoana care mi-a explicat exact ce se întâmplă cu dânsul a fost Toni Alexe„, continuă Iacobescu.

iacobescu fabiana A. Iacobescu alături de o „favorită” atât a publicului orădean, cât şi a lui Iacobescu (prietenii ştiu de ce) – foto: Andor Marton

Nu pot să-mi imaginez cum de şi-a permis Oradea să-şi propună să câştige un meci la Ploieşti! Cât tupeu! Ce aere de superioritate!

Adevărul e că cel mai probabil Asesoftul se va impune în finală!

Dar asta nu ne opreşte să nu ne jucăm şansa! Până la urmă, Oradea e în faţa celei mai mari performanţe sportive din ultimii 40-50 de ani. Şi nu e o exagerare! Fără să minimalizez titlurile câştigate de poloişti, care sunt obţinute într-un campionat special al României, Oradea nu a mai câştigat un titlu naţional la jocuri sportive de o grămadă de timp. Dacă nu mă înşală memoria, ultimul titlu câştigat pentru Oradea s-a întâmplat prin anii ’70, când echipa de baschet feminin a oraşului a luat titlul.

Iar acum performanţa ar fi cu atât mai mare cu cât vorbim de un campionat în care sumele investite sunt cele mai mari după fotbal.

Lăsând la o parte declaraţiile cetăţeanului, sâmbătă şi duminică să ne bucurăm de baschet şi finală. Să savurăm aceste momente pentru că nu ştiu când ne vom mai întâlni cu ele!

Hai CSM Oradea!

1 Comment

  1. Un răspuns pentru colegul Vlad Sturz, care spune pe facebookul lui Adi Laboş că poloul românesc stă foarte bine în topul mondial, spre deosebire de baschet.

    E adevărată remarca ta, însă nu pot să nu remarc şi eu faptul că în baschet majoritatea ţărilor din Europa au echipe şi campionate puternice la baschet. În timp ce la polo nu pot să număr mai mult de zece naţionale care au valoare. Dintre care vreo cinci sunt în spaţiul ex-sovietic. Nivelul poloului mondial nu e foarte ridicat, pentru că altfe nu pot să-mi explic cum naţionala noastră face performanţă în condiţiile în care nu avem mai mult de 500 de poloişti legitimaţi şi vreo 50 profesionişti cu adevărat.

    Repet, nu am nimic cu poloul. Sunt mândru că suntem campioni! Şi, până la urmă, nu e normal să comparăm sporturile între ele. Fiecare sport cu plusurile şi minusurile lui. Eu doar am spus că, în România, după fotbal, cele mai mari investiţii se fac în baschet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.