Cronica din fotoliu – 2014: Regii au plecat, trăiască noul rege!

I-am întrebat pe colegii mei pe cine văd ei campioană mondială – au avut câte două opțiuni.  Cu câteva excepții, cei mai mulți mi-au indicat-o pe Germania. Șanse mari, potrivit analiștilor sportivi de ocazie 😉 , ar avea și Olanda. Brazilia a fost văzută bucurându-se de trofeu doar de trei colegi.

Au fost curajoși care au indicat Italia – mai au șanse, Mexic – 😀 , dar nu imposibil, sau Spania – 🙁 . Cei din urmă au rămas doar cu o opțiune, după ce aseară supușii noului rege din Peninsula Iberică și-au rezervat biletele către casă.

Mi-a plăcut echipa lui Vicente del Bosque în 2008, când ajungea campioană europeană, și m-a încântat de-a dreptul în Africa de Sud, când preda lecții de fotbal. Un fotbal plăcut ochiului, tehnic, prin care spaniolii dominau orice națională. Nu degeaba campionatul lor era și este, părerea mea, cel mai puternic din lume. Asta chiar dacă este atacat la nivel de imagine și forță de cel german și de cel al Albionului.

În Brazilia, însă, au fost de nerecunoscut.

Nu au jucat nimic, au ratat cât cuprinde, nu s-au înțeles pe teren. În plus, Casillas a fost o copie palidă a portarului genial de altădată. „Regii” și-au meritat eliminarea din Cupa Mondială, dar asta nu înseamnă, așa cum urlă toți specialiștii în sport, că s-a terminat o epocă. Generația actuală a spaniolilor mai are multe de arătat în fotbal. Să nu uităm că finala Ligii Campionilor din acest an a fost jucată de două echipe iberice. Poate vor fi unele „reparații” în lot, vor fi aduși jucători noi și sunt sigur că va rămâne Del Bosque antrenor.

Iar dacă nu va fi așa, înseamnă că am greșit. Dar nu mi se prea întâmplă, deși nu-s specialist, ci un simplu privitor din fotoliu! 😉

P.S. 1 Chiar dacă aseară au plâns, spaniolii se bucură în aceste momente: au un nou rege.  Nu sînt monarhist, dimpotrivă, dar apreciez un lider tânăr și, probabil, mult mai deschis în relația cu poporul său.

P.S. 2 Chiar dacă una dintre preferatele mele a plecat acasă de la Mondial, iar a doua s-a chinuit cu Australia, continui să mizez pe Germania și pe Olanda. 🙂 Ce finală ar fi! Chiar dacă brazilienii ar fi dezamăgiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.