Cronica din fotoliu – 2014: Şi noi am putea bate Brazilia!

Nu ştiu câţi au avut răbdarea să vadă finala mică a Mondialului brazilian. Cei care au făcut-o au fost adevăraţi eroi. 😉 Nu de alta, dar plictiseala a fost marele adversar al telespectatorilor meciului jucat la Brasilia. Nu a fost nici un fel de miză; poate doar una, anemică, de a încheia campionatul cu o victorie. Pe care, vorba de lemn a comentatorilor, şi-a dorit-o mai mult Olanda.

Eu, unul, am avut inspiraţia să pornesc saitul tvrplus.ro şi să ascult/ uneori să privesc partida. N-am pierdut nimic; din contră, am rezolvat unele chestiuni care ţin de blog. Am văzut în reluări golurile „portocalei” – m-am bucurat, clar! – şi am ascultat comentariul. Care a fost ca şi prestaţia brazilienilor: plată, fără implicare.

A jucat o echipă bună – Olanda – cu una, Brazilia, care trăieşte din amintirile magicienilor de altădată, dar care a ajuns atât de mică… Mai mică decât finala mică însăşi. 🙁  Cred că şi România le-ar putea da acum brazilienilor două-trei boabe, fără să primească niciun gol în schimb. Scuzaţi limbajul de galerie, dar nu am cum să caracterizez altfel jocul unei formaţii care părea să nu-şi fi revenit din KO-ul administrat de nemţi.

Tot în termeni de galerie, aş trimite acasă Brazilia…

…dar n-aş rezolva nimic, că ăia din naționala cariocas sînt tocmai pe propriul teren. 😀 Oricum, de acum încolo e treaba scouterilor să găsească jucători care să merite să joace în naţionala lui Pele. Actualii pot ieşi la pensie.

În schimb, Robben şi compania au ceva din spiritul german şi joacă organizat, tehnic, plăcut ochiului. Au profitat de orice ocazie care li s-a dat şi au marcat, deci scorul nu mă miră.

Şi, că tot veni vorba de Robben, nu am putut trece peste gestul lui profund uman de la finalul meciului cu Argentina. Atunci s-a dus la soţia şi la fiul lui, ca să îi consoleze. Mai ales pe cel mic, care plângea, probabil mult mai afectat decât propriul tată de înfrângerea la 11 metri în faţa echipei lui Messi.

Robben1Robben3Robben2Robben4

Cât despre finala din seara asta, nu pot să văd decât o învingătoare. Mai trebuie să o spun, dacă tot e vecină cu Austria şi o cheamă Germania? 😀

Măcar să arate că fotbalul european e peste cel sud-american. Ştiu, e doar o chestie de orgoliu, pentru că, în realitate, n-o să mă încălzească cu nimic şi nici nu o să mă convingă să mă uit la Liga 1, indiferent cine o transmite.

2 Comments

  1. Uneori mi se pare asa trist ca cei ce vorbesc nu sunt pe teren, in meci…
    De ar juca o suta de echipe romanesti oare lumea a fi mai realista sau ar fi prea mare zapaceala?

    1. @Stuus: așa e făcută lumea: unii joacă, alții comentează. Întotdeauna, cei din urmă ar face totul mult mai bine dacă ar fi în locul celor dintâi. 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.