Obi Oradea: reduceri înainte de plecare şi înghesuială

Am fost joi seara, adică pe 10 iulie, până în zona magazinului Obi din Oradea. Chestii administrative, de cumpărat diverse pentru casă. Deşi magazinul nemţilor nu era destinaţia noastră – ne-am oprit mai încolo, la Jysk – ne-a luat prin surprindere agitaţia din faţa magazinului portocaliu. Mai multe persoane stăteau la coadă, agăţate de cărucioare, în timp ce alţii ieşeau, cu aceleaşi tradiţionale „vehicule” încărcate cu de toate.

Evident că agitaţia ne-a trezit interesul. Cât am parcat eu maşina, Neia mea s-a dus să vadă ce se întâmplă. A revenit dezamăgită, pentru că oamenii de la coadă i-au spus că paza nu-i lasă să intre până nu se mai goleşte magazinul, luat cu asalt de cumpărători.

Sînt preţurile reduse cu 50%. La toate produsele!, ne-a explicat o tanti cu un copil în braţe, care păzea un coş plin vârf cu de toate.

Obi îşi închide afacerea în România…

…şi încearcă să scape de cât mai multă marfă până în 1 septembrie, când e închiderea oficială. Cică nu le-a fost rentabil…

Am văzut oameni veniţi la cumpărături cu tot familionul, descărcând cărucioare pline cu plase de gard, plăci de OSB sau de rigips şi încercând să le facă să intre în maşini care numai pentru aşa ceva nu au fost proiectate. Baloţi întregi de materiale izolante, cutii în care se aflau maşini de tăiat iarba, furtunuri sau corturi erau aruncate în portbagaje ori urcate pe maşini.

Obi2

Iar oamenii continuau să vină, în timp ce numărul dubiţelor şi furgonetelor era, parcă, mai mare ca altădată. N-a fost, e drept, nebunia din alte magazine Obi, despre care, la fel ca în Oradea, am citit că au oferit toată marfa la jumătate de preţ începând chiar din 10 iulie.

Dar a fost agitaţie. Mai ales că înainte cu o săptămână au fost reduceri de 30% la orice produs. Şi atunci au apărut deja rafturile goale – am văzut în magazinul din Oradea astfel de imagini. wall-street.ro scria că „într-o singură săptămână magazinul din Oradea deţinut de către OBI a reuşit să obţină vânzări de peste un milion de euro, în condiţiile în care într-o zi obişnuită, un singur magazin al reţelei face vânzări de aproximativ 14.000 de euro.”

De unde rezultă că reducerile fac vânzările să crească. 😀 Aşa e peste tot în lume.

Ca un element de culoare, la propriu 😉 , am observat că în parcarea Obi s-a dublat, chiar triplat numărul cerşetorilor. Au văzut ei mişcare şi or fi zis că e rost de câştig. Numai că ăştia nu au auzit de promoţii. În loc să ceară un leu, puteau să ceară 50 de bani. Sau 70 de bani – reducere de 30%. Ei chiar nu au învăţat nimic din economia de piaţă? 😀

P.S. Mie chiar mi-a plăcut Obi. Nemţii aveau produse bune, chiar dacă la preţuri puteau să mai umble. În Austria sînt foarte tari. Asta e, să vină alţii cu produse bune şi preţuri decente. Deşi am citit că spaţiul va fi închiriat de un distribuitor de jucării şi decoraţiuni pentru casă, Jumbo. Cum o fi, nu ştiu…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.