Pe drumul spre şi dinspre redacție

De multe ori merg mecanic spre redacție, aflată chiar în centrul Oradei. De-a lungul timpului mi-am format nişte automatisme şi chiar când sînt în timpul liber mă trezesc urmând trasee deja bătătorite dimineaţa, când plec spre Vulturul negru.

E adevărat, sînt vreo trei-patru rute din care aleg, în funcţie de inspiraţia din dimineaţa respectivă. Nu le dezvălui, ca să nu fiu interceptat de fanii acestui blog. 😀 N-am timp să mă uit împrejur, pentru că mereu sînt cu gândul la ce am de făcut în ziua respectivă.

Dar, când sînt de serviciu de la ora 6, mai apuc să privesc la traseu, să văd peisajul. Nu e nimeni pe drum la acea oră – sau, mă rog, sînt prea puţine maşini şi sînt mai relaxat, ca traficul. 🙂

Aşa că într-o dimineaţă, deşi maşina Poliţiei Locale era în faţa mea, la o distanţă relativ mare, nu m-am putut abţine şi am imortalizat zona verde, foarte… răcoritoare pe timp de vară, de pe strada Tudor Vladimirescu. Recunosc, nu se cade să faci fotografii când eşti la volan 🙁 – de aceea recomand călduros să nu faceţi ca mine.

spre birou

Mi-a plăcut cum a ieşit imaginea. 🙂

Zilele trecute, am profitat 2 minute când am ieşit din redacție, tot din tura de dimineaţă, şi am ridicat privirea şi telefonul spre cer. Nu de alta, dar tare fain se completau turnurile oraşului cu cerul şi cu norii.

turn vulturul negruturnul primariei

Sînt locuri faine pe lângă care trecem zi de zi şi nu le băgăm în seamă. Chiar şi pe drumul spre redacție. Ne mirăm atunci că străinii se adună în grupuri, fac poze peste poze şi ne spun ce ţară frumoasă avem, dar nu ştim să avem grijă de ea.

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.