De ziua lui, un copil vrea să fie Moş Crăciun

Dacă vrei să mişti munţii din loc, e suficient să faci rost de un chibrit. Un banal chibrit, cu care să aprinzi fitilul care va duce spre grămada de explozibil cu care îţi faci loc ca să mergi înainte. Poţi să faci lucruri mari, dar toate pornesc de la un simplu chirbrit.

Cristian Andrei Albu are doar 10 ani. E un copil obişnuit, cuminte, cu inimă mare, care iubeşte sărbătorile şi căruia îi plac cadourile. Însă ceva îl scoate din rândul puştilor de vârsta lui: gândeşte ca un om mare. E matur şi ştie că nu pentru toţi copiii Crăciunul înseamnă cadouri. Nu pentru că ei nu şi le-ar dori, ci pentru că nu are cine să le ofere ori părinţii nu au cum să-l ajute pe Moşu’.

Cristi ar vrea să-i facă fericiţi pe toţi. Să-i vadă pe toţi bucurându-se de cadouri. Multe, cât mai multe cadouri. 🙂 Nu e milionar să cumpere darurile pe care ar vrea să le ofere celor care nu au.

Dar are un… chibrit. Ideea cu care poate muta munţii din loc şi crea sărbători pline de bucurie. Cristi vrea ca de ziua lui să-şi doneze alocaţia pentru colegii din satul lui, din Bogei. Aşa vrea să le dăruiască un strop de fericire de Crăciun. Iar ca să nu fie singur, i-a chemat pe toţi cei care vor să-l ajute să o facă.

Orice poate aduce daruri potrivite pentru copiii cu vârste între 10 şi 12 an, care se vor strânge la Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, în Oradea, pe strada Mihai Eminescu nr. 25A. Până miercurea viitoare, oricine poate veni aici să ofere un mic cadou. Darurile strânse vor fi împărţite copiilor din Bogei,pe 18 decembrie, la ora 18, la şcoala gimnazială numărul 2 din sat.

Puştiul e ajutat de Camera de Comerţ şi Industrie şi de un om cu un suflet uriaş, care mi-a şi spus de gestul băiatului. Îl ştiu de pe Facebook, am vorbit de vreo 2-3 ori la telefon şi nu ne-am văzut niciodată. Asta nu m-a împiedicat să-l apreciez pentru tot ceea ce face. E Valentin Silaghi, tipul ce are o asociaţie umanitară care îi poartă numele şi pe care îl doare de alţii. Cine e curios să dea o căutare pe google vede ce a făcut.

– Mi-a zis că e ziua lui şi îşi donează alocaţia ca să-i ajute pe colegii ce nu au, îmi zice Vali, într-o discuţie online.
Am zâmbit. Un copil ne dă lecţii de umanitate, de caracter şi maturitate. Şi nu are decât 10 ani. Cristi ne-a dat oferit chibritul. Restul mai depinde şi de noi. 🙂

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.