Două caricaturi. Una în… „Flagrant” cu Claudia Schiffer, alta „cu colegialitate”

Acum, când o tragedie – din păcate – le-a readus aminte oamenilor că există caricaturişti pe lumea asta, mi-au revenit în memorie caricaturi ale unor oameni care-mi sînt dragi şi care au marcat, într-un fel sau altul, presa din Bihor.

Unul e Ovi Pascu, aka „Moşu’„, la ale cărui desene din „Jurnal bihorean„, deasupra „Butoiului cu mămăligă” al lui Mircea Chirilă, am zâmbit ani la rând. Celălalt e Flavius Miheş, un tip mucalit, talentat. Caricaturile lui le vedeam cu câteva ore înainte de a apărea în „Jurnalul de dimineaţă”. 😉 Aveam privilegiul ăsta pentru că eram secretar general de redacţie la ziarul unde mi-am început munca în presă.

Nu compar oameni şi situaţii, dar din caricaturile Moşului şi ale lui Flavius eu chiar pricepeam ceva. Erau simpatice, cu umor, la obiect, uneori tăioase, dar niciodată jignitoare. De creionul lor nu a scăpat nici subsemnatul. 😉 În 2001, colegii de la Antena1 Oradea, unde eram reporter, mi-au făcut cadou de ziua mea o caricatură de-a lui Ovi. Eu realizam atunci o emisiune de eveniment – „Flagrant” – şi desenul avea legătură cu asta. Şi cu Claudia Schiffer. 😀

caricatura Adi

Cu doi ani mai devreme, şi Flavius, într-un moment de maximă inspiraţie, într-o pauză din redacţie, 😉 , s-a legat de fizicul subsemnatului. A ieşit asta:

caricatura Flavius Mihes

Vă mulţumesc, dragilor! Le păstrez şi acum, pentru că îmi plac enorm. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.