Maşină de Poliţie, luată pe sus de cei de la „ridicări”

Mare eveniment, mare azi, la amiază, în centrul Oradei. Oamenii s-au oprit din mers, vântul nu a mai bătut şi chiar ploaia a contenit ca să vadă „minunea„:) : o maşină de Poliţie, ridicată chiar de… poliţişti.

Să detaliem. Pe la ora 11 mă sună un coleg: „O maşină de Poliţie e ridicată de pe Dunării, de lângă Înmatriculări.”

Ok. Adică, nu-i ok deloc, dar e o informaţie de care trebuie să ţinem cont. Primim imagini de la cineva care a fost în zonă, după care realizez că maşina de tractări va ajunge pe lângă sediul Digi24 Oradea în drumul ei spre parcarea unde va lăsa autoturismul cu girofar. Ajung pe balcon exact când trebuie şi filmez.

https://www.youtube.com/watch?v=BN4fGUyzC3Q

Urmează întrebările.

Dar dacă maşina de Poliţie avusese o defecţiune şi cei de la tractări doar îi făcea un serviciu, ducând-o la un service?” Da, dar în cazul ăsta trebuiau să o pună sus, nu să o tragă prin oraş, printre orădenii care zâmbesc ironic. Aşa ar fi fost corect între instituţii de acelaşi tip, nu?

Dacă o fi vreo poliţă plătită între agenţii de la Locală şi cei de la Poliţia mare?” Posibil: chiar dacă sînt instituţii cu epoleţi, care, oficial, colaborează bine, nu-i exclus să se mai încurce reciproc ori să nu se suporte. Iar de aici până la „servicii” n-ar fi cale lungă. Mai ales că, spun ai mei colegi, nu e prima dată când în Oradea sunt ridicate maşinile Poliţiei.

Câteva minute mai târziu vine confirmarea de la Poliţia Locală: maşina cu girofar parcase ilegal, aşa că s-a aplicat legea, ca pentru oricare altul.

Acum, sincer, nu ridic piatra să dau în poliţişti. Nu generalizez. În plus, şi eu am greşit. Câteodată am plătit, alteori am scăpat ori am fost iertat. Au fost cazuri când poliţistul care m-a prins nici n-a clipit când mi-a scris amenda; altă dată omul în uniformă mi-a întins actele şi mi-a spus scurt „Vă rog să fiţi mai atent.”

Agentul care şi-a lăsat maşina pe interzis plăteşte pentru că s-a aflat în prima dintre situaţii. Ceea ce arată că şi la nivel mai mic uniforma nu te scapă de răspundere.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.