Mini-schimbarea la faţă a blogului

I-am zis „mini” pentru că am făcut doar mici, dar importante – explic de ce – schimbări de design. Tema a rămas în vigoare, deocamdată, deşi am tot căutat alte idei de remaniere a paginii personale de internet. N-am găsit, dar caut şi, vorba lui Frank Black, „the time is near„. 🙂

Aşadar, am decis să renunţ la reclamele din partea dreaptă a blogului. Pentru cei care cred că m-am îmbogăţit din ele, vă anunţ că profitul cumulat al celor doi sau trei ani de când le tot postez acolo este de ZERO lei. Poate n-am ştiut eu să le gestionez prea bine, sigur blogul nu atrage cititori interesaţi de publicitate şi la fel de sigur nu sînt atât de important ca să trăiesc din publicitatea generată de pagina personală.

Aşa că am găsit de cuviinţă să nu mai încarc pătrăţica mea de net cu tot felul de promovări ale unor produse sau companii care nu-mi aduc nimic. Dacă vor mai apărea reclame, apăi acelea vor fi profitabile, plătite de cei care consideră că merită să-şi facă publicitate la mine pe blog.

Aşa cum au făcut nişte băieţi faini din Bucureşti, care – nu ştiu cum 🙂 – m-au găsit şi mi-au cerut să mai scriu pentru ei articole de promovare.

O altă decizie a fost să elimin de pe blog trimiterea la ZeTop, clasamentul blogurilor din România. A se ierta, dar consider că e un top oarecum incorect. Cu câteva excepţii, printre care Adi Hădean, care scriu constant şi au o mulţime de oameni care îi urmăresc, sînt în respectivul clasament – şi chiar în poziţii fruntaşe – tot felul de pagini actualizate acum 2-3-4 luni. Nu cred că algoritmul de stabilire a poziţiei ţine cont de acest lucru şi nu e corect.

Repet, îmi ştiu lungul nasului şi ştiu că nu mă pot ridica – ÎNCĂ – la nivelul bloggerilor de anvergură. Dar am observat că atunci când nu scriam perioade mai lungi (zile) scădea foarte mult numărul vizitatorilor. Paradoxal, însă, nu scădeam foarte multe locuri în clasament. În schimb, în ultima perioadă am scris mai mult, am avut vizitatori, dar la sfârşitul săptămânii trecute am fost aruncat vreo 5.000 (cinci mii) de locuri în spate. Iar ca paradoxul să fie complet, pagina mea de wordpress, încă activă, dar pe care nu am mai scris de 4 ani, e cu 17.000 de locuri mai sus. Drept e că spre vechiul blog trimit linkuri mai multe pagini, şi ele însă inactive de o lungă perioadă.

Aşa că am renunţat la topul ăsta… evit să-l cataloghez. Aşa cum am renunţat la multe linkuri pe care le-am pus la secţiunea blogroll. Le-am lăsat doar pe cele pe care le citesc constant. Restul le pot găsi şi la o căutare pe google.

În curând voi schimba şi tema blogului, felul în care arată. Mi-am propus asta de mult timp. Am tot căutat, dar nu am găsit deocamdată ceea ce-mi place. Dacă aveţi idei, sînt bine primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.