Forajele ilegale de apă termală, vânate din elicopter?

UPDATE: De pe Facebook mai primesc o confirmare. Mai precis o fotografie realizată azi după-amiază, cu elicopterul care trecea deasupra Băilor Felix.

elicopter Politie Felix foto: József Deme

În seara asta îmi scrie un amic – unul dintre aceia puţini care sînt ok şi cu care mai schimb informaţii:

– Mă, ştii ceva de un elicopter al Poliţiei care dă ture peste Felix şi Sînmartin? Să aibă vreo legătură cu ceva „cremenal” despre care se zice că ar da târcoale prin zonă?

Nu ştiu nimic. Chiar dacă sînt în concediu, nu iau pauză de la ştiri – dar nu aflasem nimic. Ne promitem unul altuia că ne interesăm. De la „surse„, evident. 🙂

N-apuc să mă interesez prea mult că sună telefonul. „Sursele” lui au fost mai prompte decât ale mele. 😉 Nu redau discuţia, ci doar esenţa: ar fi vorba despre un elicopter al Poliţiei, care, la solicitarea autorităţilor din Sînmartin, verifică din aer zona Felix-1 Mai, dacă sînt foraje ilegale de apă termală, unde şi cine le foloseşte.

elicopter foto arhivă: metropotam.ro

A dat ture şi ziua şi seara şi există bănuiala că are şi aparatură de termoviziune, cu care poate, într-adevăr, observa sursele de apă fierbinte.

Am încredere în informaţiile amicului meu. Ne ştim de ceva timp, tot ce mi-a spus până acum a fost corect, iar el e genul de om care spune verde în faţă ce gândeşte. Urmează ca autorităţile să confirme (sau nu, mai ştii?) informaţia. Care pare logică oricum, ţinând cont de faptul că se vorbeşte demult de foraje ilegale în zona Băile Felix – Băile 1 Mai, care ar fi dus şi la secarea lacului cu nuferi din zonă.

În locul autorităţilor şi eu aş apela la o soluţie de felul ăsta. Aşa aş aduna informaţii, imagini, totul beton şi aş da cu dosarul penal în ăia care folosesc ilegal apa geotermală.

1 Comment

  1. Nu fiti naivi!
    Din aer ii gasesti numai pe cei care fac foraje ACUM. Pe cei care le au deja facute (doar daca nu-s prosti de bubuie) nu-i vezi. Concluzia: cine n-a forat pana azi nu mai merita sa intre in gasca baietilor destepti. (Cred ca e valabil pentru mai multe domenii.)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.