Trotuarele „e” parcarea mea

Dacă tot ziceam de stilul de a-ţi lăsa maşina în buricul târgului, în Piaţa Ferdinand din Oradea, unde o şosea a fost transformată de şoferi, cu de la ei putere, în loc de staţionare, am dovada despre cum şi trotuarul poate deveni zonă de abandonare a maşinii.

Evident, tre’ să fii „bizon” să te doară în bască de ceilalţi şi să-ţi aşezi vehiculul pe trotuar în aşa fel încât pietonii să fie nevoiţi să se subţieze ca să poată trece pe lângă el.

Colegul Sanyi Nyulas a surprins un astfel de personaj lângă Inspectoratul Şcolar din Oradea. Chiar dacă mai mulţi şoferi staţionau pe trotuar – în zonă e mereu criză de locuri de parcare, cu atât mai mult acum, după închiderea centrului oraşului – măcar au lăsat loc pietonilor să treacă. În schimb, unul cu Volkswagen a ales să se aşeze de-a curmezişul trotuarului; că aşa „vrea” muşchii lui. Probabil că a folosit eterna justificare: a mers „doar puţin” până la vreo instituţie din zonă.

trotuar blocat (1)trotuar blocat (2)trotuar blocat (6)trotuar blocat (3) trotuar blocat (5)trotuar blocat (4)

Tanti din imagini a trecut fără să comenteze. „Bizonul” a avut noroc, probabil, că nu a trecut unul cu ceafa groasă, care, spre satisfacţia celor care înjură în gând şi trec mai departe fără să zică nimic, i-ar fi decorat maşina cu un model de artă abstractă realizat cu cheia.

Nu sînt mironosiţă: şi eu mai parchez aiurea şi, poate, chiar ilegal. Dar încerc să nu încurc pe nimeni. Dacă tot iau amendă, măcar să nu mă înjure alţii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.