Linia de tramvai din Piața Unirii, cea mai nouă șosea din Oradea

masina tramvai linii Piata Unirii

Și e și cea mai plăcută șofatului. Nu are denivelări, nici gropi, e ca-n palmă și te poartă pe lângă monumente Art Nouveau. E drept, n-ai timp să le vezi, că ești concentrat să urmezi linia de tramvai care șerpuiește prin noua Piață a Unirii.

Ești concentrat să mergi prin stația de lângă biserica reformată și să nu-ți sară în față vreun pieton – totuși, e zonă dedicată lor, deci oricând poate apărea unul de ăsta care nu realizează că tu, șofer, ai treabă pe acolo.

Și mai ești concentrat să nu apară vreun polițist la orizont, nu de alta, dar mașinile nu au voie pe unde circuli tu, pe pavajul profesionist pus de niște italieni.

Dar de unde polițist prin zonă? Nu-i niciun domn în uniformă să te tragă pe dreapta și să te întrebe de când până când e traseu auto prin inima centrului refăcut al orașului. Amenzi? 😀 😀 Ce glumă…

Și atunci, normal că nu ești singurul care a găsit un shortcut: decât să ocolești kilomeri buni, mai bine o tai în coloană pe liniile de tramvai asfaltate din Strada Independenței, după care continui – logic – prin Piața Unirii. 🙂 Oricum, nu te întreabă nimeni de sănătate.

Muncitorii sînt de vină. Ei ne blochează!

Poate tu mai ridici piciorul de pe accelerație, totuși mai circulă lumea și pe jos prin zonă. Dar alții nu găsesc rostul gestului ăsta și trec deciși până spre stația de tramvai, unde mai reduc ceva din viteză – nu prea mult, că-s grăbiți, ce… Repet, oricum nu le face nimeni nimic.

Situația asta s-a petrecut luni, 8 august, când muncitorii care lucrează la podul din centrul Oradei au adus niște utilaje și au blocat traseul celor care voiau să ajungă din Independenței spre primărie. Nu toți șoferii au știut de mutare, iar cei care forțau intrarea dinspre parc spre Piața Unirii – din câte am văzut, circulația în zonă nu e încă permisă – habar nu aveau de blocaj.

Se trezeau astfel în fața a două soluții:

  • ori mergeau înainte prin Piața Unirii, pe liniile de tramvai
  • ori se întorceau – dar noi nu dăm niciodată înapoi, ci mergem numai înainte, nu?

Dar ce mă mai mir? Fiecare face ce vrea, mai ales când vine vorba de circulație. Și ne doare la patină și ne băgăm… mașinile în ce au făcut alții.  În general, din câte observ, amenzile sînt pentru fraieri. Sau aveți altă opinie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.